Tragedie la Botoșani! Un băiețel de 7 ani a ajuns în stare gravă la spital. S-a stins după două ore de resuscitare

Tragedie într-o familie de tineri din localitate Ibănești din județul Botoșani. Băiețelul acestora, de numai 7 ani, a murit la spital, după ce a fost aproape două ore resuscitat. Potrivit cadrelor medicale, copilul a fost adus, joi dimineață, la Spitalul municipal din Dorohoi în stare foarte gravă chiar de părinți cu insuficienţă respiratorie acută.

Copilul era în clasa I și a fost în primele trei zile la școală, însă joi nu s-a mai putut ridica din pat. Băiatul se trezise de dimineață și le-a spus părinților că nu se simte bine, așa că aceștia l-au lăsat în pat să se odihnească. Mama a mers la școală pentru a duce un alt copil de-al său, iar la întoarcere a văzut că starea micuțului s-a agravat și l-a dus la spital.

A fost adus de mamă în brațe la spital, în stare foarte gravă, comatoasă, saturație 30% în oxigen. A fost preluat imediat de trei medici. Pacientul a fost intubat, a fost resuscitat. În câteva minute a intrat în stop cardio-respirator. A venit cu insuficiență respiratorie acută, cu edem pulmonar acut, foarte, foarte grav. Două ore a fost resuscitat. El a venit cu semne de edem pulmonar acut”, a declarat medicul Valerian Andrieș, directorul Spitalului Municipal Dorohoi.

Medicii dorohoieni au testat copilul pentru Covid cu un test rapid, rezultatul fiind negativ, însă trupul micuţului a fost preluat de medicii legişti şi urmează a fi făcută o autopsie. Și polițiștii au deschis o anchetă în acest caz.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar regretă ceea ce s-a întâmplat.

”Copilul a fost luni la deschidere, marți și miercuri la școală, iar astăzi dimineață l-au dus la spital și s-a pierdut. Era grav bolnav. Regretăm nespus ceea ce s-a întâmplat și suntem alături de familie”, a declarat Ada Macovei, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *