Autoritățile locale din Botoșani decid măsuri suplimentare de protecție a populației în localitățile roșii COVID

Autoritățile județului vor decide astăzi măsuri anti COVID-19 în cele trei localități din județul Botoșani, aflate în zone roșii. Este vorba de localitatea Corni, unde incidența este de 3,50 la mia de locuitori, Roma-4,33 la mie și localitatea Tudora, cu incidența de 3,21 la mie. Prefectul județului, Dan Nechifor, a declarat că în ceea ce privește activitatea din școli, nu există motive de panică.

Există cazuri izolate de profesori pozitivi în școlile din Botoșani, Asta nu înseamnă că se vor opri cursurile. Prevederile legale sunt foarte clare în ceea ce privește prezența fizică a profesorilor și elevilor în școli. Nu avem motive de panică. Avem într-adevăr trei localități care au depășit indicele de 3. Astăzi (nr.miercuri) vom avea o ședință cu șefii spitalelor, urmând ca tot în această zi să aprobăm pe localitățile care au depășit pragul de 3 măsuri suplimentare pentru protecția populației”, a spus Dan Nechifor.

 

Zeci de noi cazuri COVID 19, miercuri, în județ. Municipiul Botoșani a intrat în zonă galbenă, alături de alte nouă localități; trei sunt în zonă roșie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *