FOTO & VIDEO Slujbă specială cu sute de credincioși la monumentul Sfintei Cruci din Botoșani. Preoții au făcut rugăciuni pentru binecuvântarea elevilor

O slujbă specială, cu încărcătură spirituală puternică, a avut loc, marți, 14 septembrie, de Ziua Crucii, la monumentul Sfintei Cruci din municipiul Botoșani, de la Bazar. Mai mulți preoți și sute de credincioși s-au aflat la slujba religioasă care a devenit deja o tradiție în municipiu.

Totodată, preoții botoșăneni au făcut rugăciuni pentru binecuvântarea elevilor la început de an școlar.

Preotul protopop Petru Fercal a transmis, în cuvântul de învățătură, ca toți credincioșii să-l asculte pe Dumnezeu, să asculte poruncile Lui, cu atât mai mult în această perioadă grea prin care trece întreaga omenire. El i-a îndemnat pe oameni să se respecte unii pe alții, să se iubească, să aibă gând bun în tot ceea ce fac.

Prin puterea Sfintei Cruci poate birui omul când cere ajutor de la Dumnezeu și îl ascultă pe Dumnezeu.[…] Chiar dacă ne este greu, chiar dacă unii vor să ne îndepărteze de Dumnezeu și de credința cea adevărată, noi trebuie să rămânem statornici, știind că Dumnezeu nu ne va părăsi, să nu cădem în deznădejde pentru că deznădejdea este păcatul împotriva Duhului Sfânt”, a spus părintele Fercal.

Foto: Parohia Ioan Botezatorul Botosani

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *