Preotul Petru Fercal: Numai prin post, fapte bune și rugăciune, omul își poate dobândi sănătatea

Părintele Petru Fercal, de la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din municipiul Botoșani susține că omul își poate dobândi sănătatea numai prin post, rugăciune și fapte bune. El a transmis un mesaj, acum, în Postul Crăciunului, prin care îi îndeamnă pe credincioși să fie mai buni unii cu alții.

Numai prin post, fapte bune și rugăciune, omul își poate dobândi sănătatea. Putem “gusta”, Raiul încă din aceasta viața dacă avem grija sa iubim pe aproapele nostru”, susține părintele.

Potrivit calendarulertodox.ro, Postul Nasterii Mantuitorului sau Postul Craciunului, asa cum este cunoscut de catre toti credinciosii este tinut cu strictete de credinciosii in intreaga lume. Prin intermediul acestui post Dumnezeu ne da putinta curatarii trupesti si sufletesti.

Acesta inchipuie ajunarea timp de patruzeci de zile a Proorocului Moisi, dar si postul patriarhilor din Vechiul Testament. La fel precum cei de atunci asteptau venirea Mantuitorului pe Pamant cu post si rugaciune, asa se cuvine ca toti credinciosii sa astepte si sa intampine prin ajunare Mielul lui Dumnezeu nascut din Fecioara Maria.

Acest post tine 40 de zile, incepand cu data de 15 noiembrie si sfarsind la 25 decembrie, lasand sec in seara Sfantului Filip, pe 14 noiembrie. Totusi, daca aceasta zi cade fie miercurea, fie vinerea, postul incepe inca din seara zilei de 14 noiembrie. In acest post credinciosii ar trebui sa consume mancaruri de post.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *