FOTO Bombă găsită într-o localitate din Botoșani! Era în perfectă stare de funcționare

O bombă de aruncător, calibru 82 mm, a fost descoperită, duminică după-amiază, pe raza localității Rediu, comuna Răuseni. Echipa pirotehnică a ISU Botoșani a constatat că muniția era în perfectă stare de funcționare și putea exploda la orice atingere mecanică.

Potrivit Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani, elementul de muniție a fost transportat, în siguranţă, în poligonul militar de la Copălău, în vederea distrugerii la o dată ulterioară.

„ Dacă se întâmplă să găsiți obiecte metalice cilindrice sau de altă formă ce seamănă cu elemente de muniţie neexplodată trebuie să respectați următoarele reguli: să nu le mișcați de pe locurile pe care se află; să nu le desfaceți şi să nu le predați operatorilor economici;  să nu le introduceți în clădiri, încăperi sau locuinţe; să nu le folosiți pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente; să nu le loviți, să nu le tăiați şi să nu le demontați; să nu folosiți focul deschis în apropierea acestora”, a precizat purtătorul de cuvânt al IJSU Botoșani, Dorina Lupu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *