O nouă decizie a judecătorilor în cazul bărbatului din Botoșani care și-a ucis femeia oarbă și apoi a dormit două nopți cu ea în pat

Magistrații Tribunalului Botoșani au luat, vineri, o nouă decizie în cazul bărbatului din Botoșani care și-a ucis femeia oarbă și apoi a dormit două nopți cu ea în pat. Judecătorii au dispus că botoșăneanul va mai sta 30 de zile în arest preventiv, el fiind acuzat de săvârșirea infracțiunii de omor calificat- violență în familie.

Măsura prelungirii arestării preventive a lui Iulian Volovaci vine după 24 de ore de la momentul în care procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani au dispus trimiterea acestuia în judecată.

Bărbatul de 48 de ani, din comuna Santa Mare, şi-a ucis în bătaie femeia, care era nevăzătoare, cu o coadă de mătură și a dormit două nopți alături de aceasta. Crima a fost făcută, susțin procurorii, din gelozie.

După ce a omorât-o, criminalul a mers în sat și a spus acest lucru oamenilor, însă nimeni nu l-a crezut.

Un vecin a observat că femeia nu mai iese din casă și a sunat la 112. La faţa locului au ajuns un echipaj de poliţie şi unul de la ambulanţă, care au găsit-o pe femeie fără suflare. Cadrele medicale spun că decesul survenise în urmă cu aproape 48 de ore, după semnele de degradare.

Solutia pe scurt:

Admite sesizarea din oficiu întemeiată pe dispoziţiile art. 207 alin. 2 din Codul de procedură penală. În temeiul art. 348 alin. 1 raportat la art. 207 alin. 4 Codul de procedură penală menţine măsura arestării preventive luată prin încheierea nr. 43 din 22 iulie 2021 a Tribunalului Botoşani (mandat de arestare preventivă nr. 16/UP din 22 iulie 2021) faţă de inculpatul VOLOVACI IULIAN, în present arestat preventive în Arestul IPJ Botoşani, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat-violenţă în familie, faptă prev. de art. 188, 189 alin. 1 lit. h C. penal rap. la art. 199 alin. 1 C. penal, urmând ca în termen de 30 zile judecătorul de cameră preliminară să verifice dacă subzistă temeiurile ce au determinat luarea măsurii. 

Botoșăneanul care și-a ucis soția și a dormit două nopți lângă femeia moartă, trimis în judecată de procurori

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *