FOTO Doliu în învățământ! A murit o apreciată învățătoare din Botoșani

Învățământul botoșănean este din nou în doliu după ce o apreciată învățătoare a trecut la cele veșnice. Este vorba despre Elena Butnaru, de la școala din Hilișeu Horia, nimeni alta decât mama primarului comunei, Ioa Butnaru.

Cunoscuții acesteia spun că era o femeie discretă, cu o inimă de aur, care iubea nespus copiii. Era mândră de profesia sa. Aceasta a murit din cauza unor probleme de sănătate.

Doamna învățătoare Elena Butnaru s-a mutat discret într-un colț de cer de unde va avea grijă ca tot ce a sădit în timpul vieții să dăinuie. Dornică de a cunoaște și a-i determina pe ceilalți să cunoască, doamna învățătoare Elena Butnaru a pregătit generații de elevi care o prețuiesc și o iubesc. Nu a ezitat niciodată să își sprijine elevii sau colegii, a predat cu dăruire, iar dragostea i-a fost răsplătită cu admirația și dragostea elevilor, care astăzi își amintesc bucuria doamnei profesoare de a trăi și de a dărui. O viață întreagă dăruită școlii, copiilor, familiei, învingătoare, părinte pentru atâtea generații, optimistă, iubită, așa va rămâne doamna învățătoare, în gândul și în sufletul comunității din comuna Hilișeu-Horia”, este mesajul transmis de colectivul Școlii Gimnaziale Nr.1 Hilișeu-Horia.

Ce greu este să așterni pe hârtie sentimente și gânduri despre un om care a slujit cu trup și suflet comunitatea în care s-a născut și a trăit… e greu să vorbești la trecut despre un om care a fost pentru o întreagă comunitate o lumină, o flacără în întunericul unor vremuri întunecate…e greu să vorbești despre doamna învățătoare Butnaru Elena la trecut… Pesemne, că Bunul Dumnezeu a făcut Raiul nemărginit căci zilnic pleacă acolo mulți dintre îngerii noștri păzitori, probabil să pregătească și pentru noi cei rămași o lume mai bună, mai dreaptă… .De astăzi comunitatea noastră e mai săracă , iar Raiul mai bogat…. Începe un nou an școlar…aici și în Cer….aici și Acolo e nevoie de învățători! Sună clopotelul…aici și Acolo… „…copiii mei dragi…cei care mă înconjurau cu dragostea și sinceritatea lor. ..au fost balsamul rănilor mele și eu al lor. Încă-i mai iubesc și-i doresc și cred că și ei pe mine. Sunt mândră de meseria pe care mi-am ales-o și dacă ar fi s-o iau de la început aș face același lucru…”(învățător Elena Butnaru). Drum lin către Rai, dragă Dăscăliță Elena Butnaru!”, a spus Munteanu Gabriela.

One thought on “FOTO Doliu în învățământ! A murit o apreciată învățătoare din Botoșani

  1. Rusine ptr Politia Romana..ce inspector adjunct au ajuns sa avanseze…un corupt ca si 90% din ceilalti care alcatuiesc acest Inspectorat…corupti de la mic la mare..o mana spala pe alta..si amandoua sunt in slujba celor care platesc mai bine..dosare penale…acuzatii..cercetati de DNA…cum sa mai ai incredere in acest instrument al statului care cica trebuie sa protejeze cetateanul…ce a fost candva aceasta institutie si ce ajuns…RUSINEEEE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *