Inspectorul general al IȘJ Botoșani, Ada Macovei: Microbuzele școlare sunt foarte, foarte vechi. Parcul auto este depăşit

Microbuzele şcolare din judeţul Botoşani sunt foarte vechi, iar parcul auto este depășit. Declarația aparține inspectorului general al Inspectoratului Școlar Județean, Ada Macovei, care a precizat că nouă microbuze școlare din cele 106 cate sunt în județ sunt nefuncţionale şi ar trebui radiate din circulaţie, în timp ce restul de 97 sunt funcționale.

Cele care funcţionează toate sunt ţinute în viaţă cu grija şcolii şi a autorităţilor locale şi, mai ales, a conducătorilor auto, cărora le mulţumesc, pentru că sunt foarte, foarte vechi. Parcul auto este depăşit. S-a depăşit de mult cei cinci ani de garanţie şi de utilizare corespunzătoare şi acum se intervine continuu asupra mijloacelor de transport, ca ele să fie funcţionale„, a spus Ada Macovei.

Întrebată dacă siguranța elevilor este pusă în pericol, șefa IȘJ a spus că nu, în condițiile în care anual sunt verificate mijloacele de transport. Cele mai vechi microbuze școlare, dintre cele funcționale, sunt din  2011.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *