Pompier din Botoșani, felicitat de Ministerul Afacerilor Interne. „Mulțumim pentru modul onorant în care îți faci datoria față de oameni”

Un pompier din Botoșani a fost felicitat de Ministerul Afacerilor Interne, pe pagina oficială de Facebook, după ce a acordat ajutor unei femei lovită de o mașină. Constantin Ștefură a văzut-o la pământ, iar până la apariția cadrelor medicale a avut grijă de ea.  Acesta mergea spre serviciu în momentul producerii accidentului și nu a rămas indiferent.

Acesta nu este singurul caz când intervenția pompierului a făcut diferența între viață și moarte. În 2020, alături de alți doi colegi, acesta a fost înger păzitor pentru un tânăr de 22 de ani rănit într-un accident.

Iată mesajul transmis de Ministerul Afacerilor Interne:

Mergea spre serviciu, urma să intre în tură, când a observat că în trafic se formase o coloană de autoturisme. A coborât din mașină să vadă ce se întâmplă.
La câțiva metri în față, aproape de trecerea de pietoni, mai multe persoane se strânseseră în jurul unei doamne, în vârstă de aproximativ 60 de ani. Femeia fusese lovită de o mașină și sângera abundent în zona capului.
– Lăsați-mă pe mine, sunt pompier, știu ce am de făcut!, le-a spus Constantin celor care se aflau în jurul victimei. A sunat cineva la 112?
– Da, da! i-a răspuns cineva.
– Am nevoie urgent de o compresă. Mașina mea este acolo. Să meargă cineva, vă rog, să caute în portbagaj, în trusa medicală.
– Aduc imediat de la mine. Am și eu, i-a răspuns un bărbat.
Cu calm și stăpânire de sine, Constantin a evaluat rapid starea victimei, s-a asigurat că nu există și alte leziuni grave vizibile și i-a aplicat compresa pentru a-i opri sângerarea. Știa că trebuie să vorbească cu ea pentru a o menține conștientă.
– Doamnă, mă auziți? Salvarea este pe drum, în câteva momente va fi aici și veți merge la spital. Tot ce vă rog este să vorbiți cu mine. Unde mai simțiți că vă doare?
– Mi-e frică! Sunt speriată! Sunteți doctor?
– Nu sunt doctor, sunt pompier aici, în Dorohoi, dar imediat vine și echipajul medical.
– Să-ți dea Dumnezeu sănătate, mamă! Îți mulțumesc!
Așa a început tura de ieri pentru Constantin, cu aceste cuvinte de recunoștință. Pentru el, să intervină imediat a fost cel mai natural gest, însă pentru persoana accidentată, a făcut diferența între viață și moarte.
Mulțumim și noi, Constantin Ștefură, pentru modul onorant în care îți faci datoria față de oamenii din comunitatea ta!

În fotografie, Constantin la finalul unei intervenții de stingere a unii incendiu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *