FOTO Femeie lovită de o mașină la Dorohoi. Un pompier i-a acordat primele îngrijri medicale. „Era conștientă, dar sângera în zona capului”

O femeie care a fost lovită de o mașină, pe o stradă din municipiul Dorohoi a fost salvată de un pompier, care i-a acordat primele îngrijiri medicale. Potrivit reprezentaților Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) Botoșani, un ambuteiaj în trafic pe strada Spiru Haret din municipiul Dorohoi, l-a determinat pe plutonierul major Constantin Ștefură, subofițer din cadrul Detașamentului de Pompieri Dorohoi, care se îndrepta spre locul de muncă, să coboare din mașină.

De la distanță, a observat o femeie căzută pe trecerea de pietoni și câțiva oameni agitați în jurul ei. Tocmai fusese lovită de o mașină și sângera masiv în zona capului. Calm și cu stăpânire de sine, specifică meseriei pe care a îmbrățișat-o cu 15 ani în urmă, a început să facă ce știe mai bine: să acorde ajutor oamenilor aflați în situații limită, să salveze vieți.

Am evaluat rapid situația. Femeia, în vârstă de 60 de ani, era conștientă, dar sângera în zona capului. Am cerut de la un șofer trusa medicală și cu o compresă am oprit sângerarea. Am vorbit tot timpul cu victima și m-am asigurat că situația este sub control până a venit un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță”, a povestit plt.maj. Constantin Ștefură.

Femeia a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate. Cu modestie, Constantin susține că a reacționat așa cum orice om trebuie să facă în astfel de situații.

„Mă bucur că am ajutat această femeie. Este cea mai mare satisfacție. Orice om ar trebui să știe acorde primul ajutor”, spune pompierul salvator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *