O tânără din Botoșani a fost arestată pentru … instigare la viol. Incredibil ce a fost în stare să facă

O tânără din Botoșani a fost arestată preventiv, luni, sub acuzația de instigare la viol, după ce ar fi cerut altor trei tineri să abuzeze sexual de o fată care suferă de probleme medicale. Tânăra, care a asistat la scenele înfiorătoare, a primit un mandat de arestare pentru 30 din partea magistraților de la Judecătoria Botoșani, fiind cercetată pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la viol, complicitate la viol și lipsire de libertate în mod ilegal.

O dată cu ea a fost arestat și un bărbat, care este acuzat de viol și sechestrare de persoane. Cele două persoane sunt anchetate în același dosar în care alți doi tineri, unul de 15 și unul de 24 de ani au agresat și au obligat, în luna mai, o fată cu afecțiuni medicale să urce în mașina lor. Ulterior, au violat-o de mai multe ori.

De altfel, și în cazul celorlalți doi tineri, Vasile Pămîntașu și Mihai Mircea Dumitrescu, instanța a prelungit, luni, mandatele de arestare preventivă cu încă trei zile.

Cei doi sunt acuzați de viol în formă continuată și lipsire de libertate în mod ilegal, după ce, în luna mai 2021,  ar fi obligat-o pe tânără să îi însoțească în mașină, pe un teren din extravilanul comunei Mihai Eminescu și ulterior, într-o zona din municipiul Botoșani, unde, ambii, prin constrângere și violențe, ar fi întreținut raporturi sexuale cu aceasta.

Se pare că aceștia se aflau sub influența băuturilor alcoolice la momentul comiterii faptelor.

Doi tineri din Botoșani au sechestrat o tânără, au dus-o pe un câmp și au violat-o. Polițiștii i-au reținut

 

Solutia pe scurt:

  • În temeiul art. 226 Cod procedură penală admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani în dosarul nr. 2182/P/2021. 1. În temeiul art. 202 alin. 1, 3, 4 lit. e) Cod procedură penală, art. 223 alin. 2 Cod procedură penală şi art. 233 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului RĂUȚU PETRU –ALEXANDRU, cercetat pentru săvârşirea unei infracțiuni de viol, prev. de art. 218 alin. 2 din Codul penal, săvârșirea unei infracțiuni de complicitate la viol, prev. de art. 48 rap. la art. 218 alin. 1 şi 3 lit. f) din Codul penal și a unei infracțiuni de lipsirea de libertate în mod ilegal, prev. de art. 205 alin. 1 din Codul penal, ambele cu aplicarea art. 38 alin.1 din Codul penal, art. 77 lit. a), d) din Codul penal, pe o perioadă de 30 de zile, respectiv de la data de 06.09.2021 şi până la data de 05.10.2021, inclusiv.
  • În temeiul art. 230 din Codul de procedură penală dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului RĂUȚU PETRU –ALEXANDRU. 2. În temeiul art. 202 alin. 1, 3, 4 lit. e) Cod procedură penală, art. 223 alin. 2 Cod procedură penală şi art. 233 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatei VORONEANU ALEXANDRA, cercetată pentru săvârșirea a unei infracţiuni de instigare la viol, prev. de art. 47 rap. la art. 218 alin. 2 din Codul penal, unei infracțiuni de complicitate la viol, prev. de art. 48 rap. la art. 218 alin. 1 şi 3 lit. f) din Codul penal și a unei infracțiuni de lipsirea de libertate în mod ilegal, prev. de art. 205 alin. 1 din Codul penal, ambele cu aplicarea art. 38 alin.1 din Codul penal, art. 77 lit. a), d) din Codul penal, pe o perioadă de 30 de zile, respectiv de la data de 06.09.2021 şi până la data de 05.10.2021, inclusiv.
  • În temeiul art. 230 din Codul de procedură penală dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului VORONEANU ALEXANDRA. Respinge, ca neîntemeiate, cererile formulate de către inculpaţi, prin apărători, de luare a măsurii preventive a arestului la domiciliu sau a controlului judiciar.
  • În baza art. 275 alin. (3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Onorariul apărătorului din oficiu al inculpatului VORONEANU ALEXANDRA, în sumă de 313 lei, se va achita B.A. Botoşani din fondurile M.J. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu, astăzi, 06.09.2021, ora 16:45.
    Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)    06.09.2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *