Zeci de clădiri aparținând unităților de învățământ din județul Botoșani nu dețin autorizație de securitate la incendiu

Șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani, Decebal Muraru, a anunțat, marți, în cadrul întâlnirii cu directorii de școli din județ, că 56 de clădiri aparținând unităților de învățământ nu dețin încă autorizații de securitate la incendiu.

Decebal Muraru a declarat, totodată, că la cinci clădiri, din cele 56, s-au executat lucrări de investiții fără aviz, drept pentru care sunt sub incidența unor sancțiuni.

Dacă anul trecut în această perioadă la nivelul județului Botoșani erau 117 clădiri aparținând unităților de învățământ cu personalitate juridică sau structură arondată, astăzi ne confruntăm cu un număr de 56 de clădiri care sunt neautorizate.

Din aceste 56 neautorizate, 51 au adus, deci, securitatea la incendiu pentru că desfășoară lucrări de investiții, drept pentru care vă mulțumesc eu personal pentru implicarea și relaționarea pe care o aveți cu autoritatea locală, pentru că responsabilitatea autorizării sau avizării este a autorității publice locale, a primarului, Din cele 56, la cinci clădiri aparținând unităților școlare s-au executat lucrări de investiții fără acel aviz, drept pentru care sunt sub incidența unor sancțiuni. Am amânat și am mers cu avertismente, dar avertismentul nu este al unității de învățământ, este al autorității publice locale”, le-a spus șeful ISU Botoșani directorilor de școli din Botoșani.

 

Șefa IȘJ, Ada Macovei, la întâlnirea cu directorii de școli din Botoșani: Asigurăm pază umană în toate școlile și liceele din urban. Părintele își trimite copilul la școală și îl ia de la școală, nu îl ia de la spital, nici de la poliție, nici de pe drum

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *