Patru tineri cercetați în urma unui viol. Doi dintre ei, o fată și un băiat, au fost arestați luni

Patru tineri sunt cercetați în urma unui viol asupra unei tinere cu probleme medicale. Doi sunt acuzați de viol, iar alți doi, complici, pentru instigare la viol. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Botoșani, luni, 6 septembrie 2021, polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele a doi tineri, o fată de 19 ani și un băiat de 22 de ani, ambii din municipiul Botoșani, cercetați sub aspectul comiterii infracțiunilor de lipsire de libertate in mod ilegal, instigare la viol și complicitate la viol.

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că, cei doi, în luna mai a.c. ar fi încurajat și înlesnit săvârșirea infracțiunii de viol în formă continuată de către alte două persoane, asupra uneo tinere de 24 de ani, prin punerea la dispoziție a unui mijloc de transport și prin faptul că ar fi acceptat să conducă autoturismul către locul în care s-ar fi consumat infracțiunea.

In aceeași zi, cei doi au fost prezentați în fața instanței de judecată, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Botoșani.

Pe lângă aceștia, sunt alți doi tineri, de 15 și 24 de ani, Vasile Pămîntașu și Mihai Mircea Dumitrescu, sunt acuzați de viol în formă continuată și lipsire de libertate în mod ilegal, după ce, în luna mai 2021,  ar fi obligat-o pe tânără să îi însoțească în mașină, pe un teren din extravilanul comunei Mihai Eminescu și ulterior, într-o zona din municipiul Botoșani, unde, ambii, prin constrângere și violențe, ar fi întreținut raporturi sexuale cu aceasta. Se pare că aceștia se aflau sub influența băuturilor alcoolice la momentul comiterii faptelor. Pentru ei, instanța a decis prelungirea arestării preventive cu încă 30 de zile.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *