Inspectorul general al IȘJ Botoșani, Ada Macovei, revoltată pe directorii de școli după decesul fetiței de 14 ani: Când se pierde un copil, cu toții pierdem și cu toții suntem vinovați și răspunzători

Inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean, Ada Macovei, a răbufnit, marți, la întâlnirea cu directorii de școli și i-a avertizat pe aceștia să nu mai ascundă cazurile copiilor problemă din unitățile pe care le conduc. Ada Macovei a spus că multe astfel de situații sunt ”ascuse sub preș” , în loc să fie raportate poliției.

Șefa IȘJ a făcut referire la fetița de 14 ani, din Coțușca, care s-a spânzurat duminică și a precizat că inclusiv directorii de școli ar trebui să se considere vinovați de moartea acesteia, pentru că nu au văzut că are probleme.

Este inadmisibil, stimați colegi, să ascundem tot timpul lucrurile sub preș și să nu spunem adevărul și să nu trimitem situațiile, mai ales instituțiilor abilitate ale statului, cu care noi ne mândrim că suntem parteneri și poate la un moment dat parteneriatul acesta poate să meargă și dicolo de limitele lui.

Vă rog să transmitețși situații corecte, complete și când sunt copii aflați în situații de risc, pe care  dvs. îi știți și părinții îi știu, și comunitatea întreagă îi știe, să-i raportați ca să știe și poliția. Nu după ce se întâmplă evenimentele să nu știm încotro să o apucăm și să citim ziarele îngroziți că încă un copil și-a pus capăt zilelor aseară, că încă un copil nu știu ce a făcut și nimeni nu l-a văzut niciodată.

Nu l-a văzut nici într-a 5-a că e cu probleme, nici într-a 6-a, nici întra-7, nici într-a 8 până când nu citim despre el din ziar că s-a pierdut. Când se pierde un copil, cu toții pierdem și cu toții suntem vinovați și răspunzători. Inclusiv pentru situații astea pe care le faceți unii dintre dvs.,  pe românește spus, în bătaie de joc. Eu nu vreau să le mai accerpt și nu o să le mai semnez niciodată.

Nu există unitate de învățământ în județul Botoșani, nici la cele mai performante școli care să nu aibă o situație de risc: un copil abuzat, un copil cu probleme, un copil în consiliere psihologică și care ar avea nevoie de sprijinul nostru, al tuturor și în primul rând al dvs ca directori., Vă rog foarte mult să vă asumați toate rolurile pe care le aveți și în primul și în primul rând să fiți umani! Să vă gândiți că acel copil are nevoie de cineva. Sunt foarte tristă că se întțmplă lucrurile astea și nimeni nu e vinovat”, a spus Ada Macovei.

Motivul halucinant pentru care copila de 14 ani din Botoșani și-ar fi pus capăt zilelor. „Juca un joc în care se cerea un sacrificiu suprem”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *