Bursele elevilor ar putea fi majorate din ianuarie 2022. Vezi cu cât!

Elevii ar putea primi burse de merit majorate de la 100, la 200 și 250 de lei, începând din ianuarie 2022, a anunțat joi ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. El a susținut că vor fi majorate și bursele sociale.

Sorin Cîmpeanu a declarat, într-o conferință de presă, că, în urma unor discuţii cu reprezentanţii Consiliului Naţional al Elevilor, se ia în calcul „o modificare semnificativă în plus” a cuantumului minim al burselor pentru elevi, propunerea fiind ca măsura să fie aplicată începând cu semestrul II din anul şcolar 2021-2022, mai exact din ianuarie 2022.

Care sunt propunerile de majorare a burselor, potrivit ministrului Educației:

  • De la 100 de lei cuantumul bursei de performanţă, elevii au cerut 300 de lei, Ministerul Educaţiei a propus 500 de lei.
  • Pentru bursa de merit, care este acum 100 de lei la nivel de cuantum minim, propunerea este ca aceasta să fie diferenţiată – de Merit I şi de Merit II: 200 de lei, de la 100 de lei, bursa de Merit I şi de 250 de lei bursa de Merit II.
  • Bursa de studiu – 150 de lei
  • Bursa de ajutor social (pentru elevii cu boli cronice sau orfani de ambii părinţi) – de la un cuantum minim de 100 de lei la 200 de lei.

Ministrul Educației a spus că, cel puţin pentru bursele de merit şi de studiu, condiţia va fi foarte clar stipulată: maximum 10 absenţe nemotivate pe semestru.

Sursa: hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *