Alexia, copila din Botoșani, moartă în urma unui accident este acum îngeraș. Cinci persoane îi datorează însă propria viață. „Simt că trăiesc a doua viață. Puteam să mor în câteva zile”

Alexia, copila de zece ani din Botoșani, moartă în urma unui accident este acum îngeraș. Cinci persoane îi datorează însă propria viață și o pomenesc mereu în rugăciunile lor. Este și cazul unei adolescente de 15 ani, care a primit ficatul Alexiei, la doar o săptămână după ce medicii i-au spus că are nevoie de un transplant.

Amalia a fost diagnosticată cu boala Wilson, o anomalie genetica de metabolizare a cuprului. A fost internată de urgență, iar medicii au început procedurile pentru găsirea unui donator de ficat compatibil.

Simt că trăiesc a doua viață. Un sentiment înspre credință pentru că puteam să mor în câteva zile și transplantul mi-a oferit o altă viață normală și pe care am să o trăiesc altfel ca până acum”, a spus, pentru Digi24, Onica Amalia.

Operația a durat aproape 6 ore. Lucruile au început dramatic cu pacienta într-o stare extrem de gravă și, după ce s-a transplantat noul ficat, în mod absolut spectaculos, lucrurile au început să se amelioreze.  La câteva zile după transplant, la 3 zile după transplant, a plecat la salon.

Onica Dana – mama pacientei:Noaptea s-a găsit un ficat. Este vorba despre o fată din Cluj, atâta știm. Într-adevăr ne-ar fi foarte greu să știm mai multe, numele ăla ar fi scrijelit toată viața în inima noastră. Trebuie să donăm, a dona înseamnă o viață, două, trei, cinci vieți salvate sau prin donarea aia poate acel om trăiește puțin și prin celălalt. E foarte important, foarte foarte important.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *