Produse cosmetice pe bază de probiotice: beneficiile și proprietăți

Multe femei nu acordă suficientă atenție pregătirii pielii pentru toamnă. Odată cu apariția vremii reci, epiderma se confruntă cu problema deshidratării, apariția ridurilor fine și exfolierea. Acest lucru este evident mai ales în perioada în care bronzul intens începe să dispară. Toamna este o perioadă dificilă pentru pielea noastră. Trecerea de la anotimpuri calde la temperaturi scăzute și umiditate ridicată, însoțită de vânt, este o adevărată provocare pentru epidermă.  Merită să utilizați produse cu o textură mai bogată, cum ar fi cele pe bază de probiotice Makeup.ro, care devin, de asemenea, deosebit de relevante.

 

Probioticele sunt microorganisme vii, precum și substanțe de origine microbiană și de altă natură, care au un efect pozitiv asupra funcționării microflorei și contribuie la o mai bună adaptare a corpului uman la condițiile externe. Acestea pot include, de asemenea, bacterii care nu sunt caracteristice unei persoane, dar pot avea un efect benefic asupra corpului său.

 

 Principalele funcții ale elementelor active: 

-Simulează acțiunea metabolismului celular, înlocuind microorganismele patogene.

-Consolidează stratul protector al pielii. 

-Reface țesuturile afectate și ameliorează inflamația. 

-Întărește suprafața pielii împotriva influențelor nocive ale mediului extern. 

-Îmbunătățește capacitatea pielii de a deveni și de a rămâne hidratată corespunzător. 

-Reduce influența factorilor care cauzează sensibilitatea  pielii. 

-Îmbunătățește vizibil semnele de uscăciune, inclusiv etanșeitatea și disconfortul. 

-Restabilește echilibru natural al pH-ului pe suprafața pielii. Este important să recunoaștem că probioticele funcționează cel mai bine atunci când sunt combinate cu ingrediente cunoscute sub numele de prebiotice.

Probioticele susțin toate funcțiile importante ale celulelor pielii: reînnoire, protecție și capacitatea de a reține umiditatea, activează producția de proteine ​​tinere.

De ce sunt importante probioticele?

 

Probioticele sunt microorganisme care apar în mod natural în organism și au un impact semnificativ asupra sănătății și aspectului pielii. Aceste componente naturale cuprind gama în continuă schimbare de microorganisme care trăiesc în interiorul și pe suprafața corpului nostru. Fiecare persoană are propria sa combinație distinctă, în continuă schimbare, a acestor organisme cunoscute sub numele de microbiom. 

Abia recent cercetătorii au început cu adevărat să înțeleagă efectele probioticelor asupra pielii, acneei și a altor probleme. 

Suprafața pielii este un habitat pentru multe microorganisme diferite, iar probioticele joacă un rol critic în menținerea echilibrului dintre bacteriile „rele” și „bune”.  

 

Îngrijirea cu probiotice câștigă din ce în ce mai multă popularitate în cosmetologie, deoarece asemenea produse consolidează starea generală a epidermei.   În producția de remedii pentru îngrijire nu se folosește însăși bacteria, ci derivații acesteia sub formă de lizați și filtrate, care ajută la întărirea barierei naturale de protecție a pielii,  reduce pigmentarea, neutralizează inflamația sau promovează producția de ceramide.  

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *