FOTO Al doilea atelier din cadrul proiectului „Școala de peisaj, artă și sunet la Casa George Enescu”

Al doilea atelier din cadrul proiectului „Școala de peisaj, artă și sunet la Casa George Enescu” se va desfăşura la Mihăileni, în intervalul 23 – 29 august 2021. Echipa Pro Patrimonio, alături de voluntari bucureșteni și tineri din comunitate, pregătește întâlnirea de vară mult așteptată de către toți copiii: atelierele de patrimoniu.

Anul acesta, sub denumirea de „Școala de peisaj și sunet”, în jur de 40 de copii din Mihăileni și așezările apropiate vor explora prin proiecte și experimente practice și artistice lumea plantelor și universul sonor înconjurător. Copiii vor fi învăţaţi să construiască prese de plante, caiete cu hârtie manuală imprimată sau impregnată cu plante şi vor afla mai multe despre pigmenţii naturali şi printurile botanice. Aceste experienţe vor fi întregite de o serie de explorări sonore ce doresc să fie o continuare firească, mai atentă și mai detaliată a vocii în raport cu sunetele „obișnuite” ce ne înconjoară zilnic și a viitoarelor instrumente construite în raport cu diferite proprietăți ale esențelor de lemn de aproape sau de departe, se arată într-un comunicat al Fudației Pro Patrimoniu.

Ultima zi, sub forma unei zile festive, este dedicată comunităţii locale. Acest atelier urmează după cel din perioada 28 iulie – 2 august 2021, dedicat reamenajării curții Casei George Enescu şi după recent încheiatul proiect „Concerte pe Siret” din intervalul 18 – 21 august axat pe revitalizare prin muzică şi grijă pentru patrimoniu şi arhitectură a unui teritoriu neglijat, Nordul Siretului, mai precizează sursa citată.

cof

 

.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *