Bonurile de masă pentru persoanele vaccinate vor fi distribuite doar anul acesta

Bonurile de masă pentru stimularea vaccinării împotriva COVID vor fi date celor care se vaccinează cu scema completă doar în acest an, iar distribuirea tichetelor va începe după rectificarea bugetară, spune ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă.

Într-un interviu pentru Europa Liberă, Ioana Mihăilă a subliniat că măsura acordării de tichete de masă pentru stimularea vaccinării este una limitată în timp, iar tichetele vor fi distribuite din septembrie, pentru că este nevoie de cadru legal şi de resursă bugetară.

Întrebată pentru câţi oameni estimează că vor fi bani pentru acordarea de bonuri de masă, Mihăilă a spus că într-o primă fază se va începe cu un număr mai mic de oameni şi, „dacă există dorinţă”, vor fi asigurate fonduri mai departe pentru persoanele care solicită vaccinarea: „Dar trebuie să menţionez că va fi totuşi limitat în timp. Adică aceste bonuri nu se vor da în anul 2022, 2023 nelimitat”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

„E adevărat că există varianta cea mai bună ca oamenii să aibă convingerea intrinsecă pentru vaccinare care le face bine, dar nu putem să ajungem la suficient de multă populaţie cu această variantă şi atunci cred că trebuie să ne uităm şi la altele”, a mai spus Ioana Mihăilă.

Sursa: hotnews.ro

Un cunoscut preot reacționează după ce autoritățile au decis să acorde vouchere pentru vaccinați. „Ar fi mult mai bine să folosească acești bani pentru a-i convinge pe oameni de eficiența vaccinului”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *