Un tânăr de 18 ani, cercetat pentru mai multe furturi la Botoșani, a produs un accident, apoi a dat bir cu fugiții

Un tânăr de 18 ani, cercetat pentru mai multe furturi la Botoșani, a produs un accident la Iași, apoi a dat bir cu fugiții. Ştefan Petronel Boancă, în vârstă de 18 ani, împreună cu Eduard Damaschin, de 15 ani, au ajuns în municipiul Iaşi, cu o maşină furată, unde au fost aproape să producă un accident grav în intersecţia de la Moara de Foc, pe şoseaua Păcurari. Imediat după accident, cei doi au fugit, fiind prins de către trecători doar puştiul de 15 ani.

Accidentul care a pus pe jar toată poliţia din Iaşi a avut loc în jurul orei 10:00. Boancă se afla la volanul unui autoturism Volkswagen Passat CC furat de el din judeţul Buzău în urmă cu câteva zile, scrie Ziarul de Iasi.

În dreapta lui se afla minorul de 15 ani, cei doi venind dinspre Paşcani, de unde furaseră numerele de înmatriculare ale unui autoturism, pe care le-au montat pe VW. În intersecţie, Boancă a semnalizat stânga, spre Toma Cozma, însă nu s-a asigurat în dreapta, maşina acestuia fiind acroşată de un VW Golf.

Maşina Volkswagen Golf fusese achiziţionată de proprietar în urmă cu câteva zile şi abia îl înscrisese în circulaţie. Imediat după tamponare, Boancă şi Damaschin au „spălat putina”, fugind pe străzile lăturalnice din Păcurari. Damaschin a fost prins de un trecător şi dus imediat la poliţie.

Celălalt, Boancă, s-a făcut nevăzut. Poliţiştii au făcut cercetări în baza de date şi au aflat imediat că maşina era furată din oraşul Buzău. Boancă şi Damaschin ar fi intrat în casa proprietarilor noaptea, la ora 04:00, apoi după ce au luat maşina, au închis poarta în urma lor.

„Seara, pe la 01:30, băiatul a parcat maşina în curte, după care fratele lui a luat cheile şi a ascultat muzică în maşină până pe la 02:30, a închis maşina, a intrat în casă şi s-a pus la somn. Dimineaţă trebuia să plec la serviciu, m-am trezit pe la 06:30 şi nu am mai văzut maşina în curte. Portofelul nu era, cheile nu mai erau şi m-am dus să-l întreb pe băiat unde e maşina. Mi-a zis că maşina e în curte, i-am zis că nu mai e maşina în curte. Asta e tot ce am ştiut noi. Zăvoarele de la poartă erau deschise, poarta era un pic deschisă. Telefonul de pe masă nu mai era nici ăla. Din portofel au dispărut 150 de euro. Nu îmi explic cum în anul 2021 este posibil să intre peste noi în casă. Au intrat pur şi simplu în casă, în bucătărie, au luat cheia de la maşină şi au ieşit. Se vede şi pe filmările de la vecini că nu au pornit maşina, au împins-o până afară din curte, au pornit maşina şi au plecat cu ea. Şi astăzi am văzut la ştiri maşina mea distrusă”, ne-au spus proprietarii autoturismului furat.

Căutat pentru mai multe furturi

Ştefan Petronel Boancă este de loc din judeţul Iaşi, din comuna Balş, şi era căutat de oamenii legii încă de acum o săptămână. Pe numele tânărului de 18 ani, magistraţii de la Judecătoria Hârlău au emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru infracţiunea de furt.

Tânărul, care a fost arestat la domiciliu pentru această infracţiune, ar fi fugit de la domiciliu, fapt pentru care poliţiştii îl căutau şi pentru infracţiunea de evadare. În acest an, numele tânărului a apărut în mai multe dosare penale deschise pentru infracţiuni de furt în scop de folosinţă, furt calificat şi complicitate la furt calificat.

Pe 4 mai 2021, Ştefan Petronel Boancă apărea ca inculpat, alături de alte două persoane, într-un dosar penal deschis pentru infracţiunile de furt în scop de folosinţă şi complicitate la furt calificat, aflat pe rolul Judecătoriei Botoşani.

Pe 3 august 2021, magistraţii de la Botoşani au înlocuit arestarea la domiciliu cu arestarea preventivă pentru 30 de zile, moment în care profilul acestuia a fost publicat pe site-ul Poliţiei Române, la secţiunea persoanelor urmărite, şi dat în urmărire la nivel naţional.

„Instanţa admite sesizarea din oficiu şi dispune înlocuirea măsurii arestului la domiciliu, dispusă prin încheierea din data de 22 iunie 2021, pronunţată de Judecătoria Botoşani în dosarul penal 3956/193/2021, faţă de inculpatul Boancă Ştefan Petronel, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de furt în scop de folosinţă şi furt calificat, cu măsura arestului preventiv, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data punerii efective în executare a mandatului de arestare preventivă”, au precizat magistraţii botoşăneni.

Un alt dosar penal a fost înregistrat la Judecătoria Hârlău la finalul lunii iulie 2021. În respectivul dosar, magistraţii ieşeni au admis cererea oamenilor legii de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile atât pentru Ştefan Petronel Boancă, dar şi pentru un alt inculpat care avea calitatea de complice.

În aceeaşi zi, magistraţii au deschis un alt dosar pentru luarea măsurii arestării preventive, dar şi de disjungere din dosarul amintit, pentru ca inculpatul să fie cercetat separat pentru mai multe infracţiuni de furt şi furt calificat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *