Medicul Valeriu Gheorghiţă, despre obligativitatea vaccinării anti-Covid-19: „Dacă eu mă îmbolnăvesc și voi îmbolnăvi…”

Medicul Valeriu Gheorghiță a vorbit despre obligativitatea vaccinării împotriva Covid-19. Întrebat de un jurnalist, în timpul unei conferințe de presă, dacă consideră că obligativitatea vaccinării va mări numărul persoanelor vaccinate, el a precizat că „obiectivul nostru nu este să creștem prin orice mijloc numărul persoanelor care se vaccinează. Este important ca la baza deciziei să rămână dorința persoanei care se vaccinează, în baza informațiilor pe care le are”.

Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva Covid-19 din România ar vrea totuși să existe responsabilitate pentru cei ce răspândesc boala. Totodată, el a precizat că măsurile au fost gândite pentru a proteja sănătatea oamenilor și pentru ca tot mai puțini dintre aceștia să ajungă la spital.

„Ține foarte mult de percepția societății asupra unei măsuri de acest gen. Nu cred că suntem pregătiți ca societate să înțelegem acest tip de abordare. Însă, în momentul de față, consider că vaccinarea nu trebuie să fie obligatorie, aceasta este părerea mea personală. Cred că, în schimb, trebuie să fim într-un fel sau altul responsabilizați pentru deciziile noastre. Adică dacă eu mă îmbolnăvesc și voi îmbolnăvi, chiar cu neștiință, alte persoane și vor avea o evoluție nefavorabilă, cred că într-un fel sau altul trebuie să ne responsabilizăm mai mult. Tendința pe alocuri este să încercăm să facem tot ce este posibil să ocolim măsurile care previn îmbolnăvirile. Fie prezentăm documente false, fie ocolim diverse măsuri cu caracter restrictiv. Toate aceste măsuri au fost gândite să protejeze sănătatea oamenilor și să scadă numărul celor care se îmbolnăvesc grav și ajung la spital”, a mai spus dr. Gheorghiță.

El susține că nu consideră vaccinarea obligatorie o soluție, iar dacă oamenii nu vor înțelege să respecte măsurile luate, „atunci o să plătim cu toții aceste consecințe”.

„Dacă înțelegem lucrurile acestea, este evident că este un pas înainte. Însă, în momentul de față nu consider că vaccinarea obligatorie este o soluție”, a spus Gheorghiță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *