FOTO Performanță uimitoare! Cel mai bun înotător român în ape înghețate a înotat 13 ore în lacul Stânca Costești

Cel mai bun înotător român în ape înghețate, Paul Georgescu,  și-a propus sa fie primul roman care va incheia proiectul „Lake’s Seven”. Este un concept realizat de Asociatia Club Sportiv Sport4You dupa modelul international „Ocean’s Seven”. Proiectul romanesc ii provoaca pe pasionatii de inot in ape libere sa traverseze cele mai lungi 7 lacuri din Romania: în judetul Cluj, lacul Dragan si lacul Belis – Fantanele, Izvorul Muntelui – judetul Neamt, Colibita – judetul Bistrita – Nasaud, lacul Vidraru – judetul Arges, lacul Stanca Costesti – judetul Botosani si  lacul de pe Dunare, Portile de Fier I, judetul Mehedinti.

Primul om care a înotat o milă la Cerul Polar a traversat lacul din județul Botoșani pe o lungime de 45 km, din localitatea Mitoc până la plaja Stânca Costești, în 13 ore.

„Veneam dupa 100 de kilometri inotati in piscina la finalul lunii iunie si inca nu sunt recuperat complet. Umarul drept nu este refacut total, iar cotul m-a jenat si el. Stanca Costesti este un lac greu, cu un curent insesizabil. Energetic am iesit din apa epuizat, sleit de puteri, dupa 13 ore si 8 minute”, a spus sportivul.

Înotătorul român a ajuns și în Cartea Recordurilor

Paul Georgescu a stabilit un nou record mondial omologat de reprezentanții Guinness după ce, pe 10 februarie 2021, a înotat 3.5km în lacul Snagov timp de aproape o oră la numai 4 grade Celsius.

În 2019, sportivul Paul Georgescu a făcut cunoștință cu înotul în ape înghețate când a început să se pregătească pentru traversarea Canalului Nordic din proiectul Oceans Seven, o încercare pe care nu a dus-o atunci la bun sfârșit pentru că după șase ore de înot la 13 grade Celsius, apa rece și veninul meduzelor care l-au înțepat i-au venit de hac și Paul a trebuit să abandoneze.

Însă sportivul nu s-a lăsat cu una, cu două și, în numai doi ani de zile, Paul a reușit o serie de performanțe, care l-au făcut cunoscut în toată lumea.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *