Tabăra de scriere creativă la Ipotești pentru poeții tineri care au debutat editorial în anii 2019-2020

În perioada 9-15 august 2021, Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu” organizează Tabăra de scriere creativă pentru poeții tineri care au debutat editorial în anii 2019-2020.

S-au înscris unsprezece poeți dintre debutanții care au participat, în 2019 și 2020, la concursul pentru Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu” – OPUS PRIMUM. Aceștia sunt: Cătălina Bălan, Elena Bălășanu, Vlad Berariu, Artur Cojocaru, Anastasia Gavrilovici, Mihai-Valentin Ivașcu, Antonia Mihăilescu, Mareșal Muscă, Veronica Ștefăneț, Marcel Vișa, Ema Alexia Burneci.

Atelierele de scriere creativă vor fi coordonate de scriitorii Cosmin Perța și Moni Stănilă.

Programul Taberei de scriere creativă de la Ipotești include: ateliere, la care tinerii poeți vor avea posibilitatea să se familiarizeze cu un set de instrumente teoretice și să-și dezvolte abilitățile practice de scriere a unui text poetic; lecturi și discuții pe texte; vizite pe traseele Ipotești-Botoșani, Ipotești – Călineștii-lui-Cuparencu, Ipotești – Cucorăni  – Pomârla, Ipotești – Vorona – Joldești.

În cadrul Taberei de scriere creativă, pe data de 11 august 2021, la ora 15.00, în amfiteatrul „Laurențiu Ulici” al Bibliotecii Naționale de Poezie „Mihai Eminescu” din Ipotești, va avea loc o nouă ediție a întâlnirilor Poeți în dialog, la care vor participa poeții Andrei Dósa și Alexandru Vakulovski.

Coordonatorii proiectului Tabăra de scriere creativă de la Memorialul Ipotești sunt Lucia Țurcanu, cercetător științific II, și Cristiana Voicu, bibliotecar.

 

Finanțări pentru tablete și echipamente IT necesare învățământului online pentru 10 comune și un oraș din județul Botoșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com