Ce premiu în bani ar urma să primească botoșăneanca Simona Radiș pentru medalia de aur de la Tokyo

Sportivii care participă la Jocurile Olimpice nu sunt premiați de Comitetul Internațional Olimpic, dar primesc recompense generoase de la comitelele sportive ale statelor de unde provin, de la sponsori, sau alte părți implicate în fenomenul sportiv, scrie CNBC.com. Olimpicii primesc în general premii în bani, dar pe lângă acestea ei pot primi bunuri materiale, ca de exemplu mașini, proprietăți imobiliare, terenuri.

Diferențele între premii diferă de la țară la țară. De exemplu, un component al echipei olimpice a Statelor Unite care câștigă o medalie de aur primește 37.500 de dolari, în timp ce un sportiv din Singapore cu aceeași performanță încasează 737.000 de dolari – de aproape 20 de ori mai mult.

România recompensează sportivii cu echivalentul în lei, astfel: 125.000 de dolari pentru medalia de aur, 60.000 pentru argint și 35.000 de dolari pentru medalia de bronz.

Botoșăneanca Simona Radiș ar urma să primească 125.000 dolari pentru medalia de aur obținută la canotaj alături de Ancuța Bodnar, din județul Suceava.

Botoșăneanca de aur de la Tokyo, Simona Radiș: Am avut mulți susținători acasă și își doreau atât de mult și ei să reușim și oarecum ne-au dat putere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *