FOTO & VIDEO 17 persoane au murit în accidente, în județul Botoșani, de la începutul anului. Apelul făcut de polițiști

Polițiștii rutieri desfășoară, în aceste zile, mai multe acțiuni pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere și pentru creștrerea gradului de disciplină în trafic. Numai în primele 6 luni ale acestui an, pe drumurile din județ s-au produs 40 de accidente rutiere, în urma cărora au decedat 17 persoane.

Principalele cauze de producere, în cazul accidentelor mortale, au fost abateri ale pietonilor,  întoarcere neregulamentară și viteza excesivă.

„Dorim să atragem atenția tuturor participanților la trafic, atât conducători auto cât și pietoni, cu privire la importanța respectării regulilor de circulație și a riscurilor la care se expun în momentul în care nu respectă aceste norme, iar cel mai mare risc este acela de a fi implicat sau de a fi victimă într-un accident rutier. Din păcate, cei care nu respectă regulile de circulație, conduc fără a poseda permis de conducere, sub influența alcoolului sau cu viteză excesivă, nu realizează că nu se expun doar pe ei pericolului, ci și pe cei din jurul lor, oameni nevinovați, care, întâmplător se află în proximitatea acestora”, susțin reprezentanții IPJ Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *