FOTO Acțiune de amploare a polițiștilor botoșăneni din cauza numărului mare de accidente din ultima perioadă. Zeci de șoferi trași pe dreapta

O acțiune de amploare a polițiștilor botoșăneni, care are loc și la nivel național, a avut loc, miercuri, la Botoșani. Zeci de șoferi au fost trași pe dreapta de oamenii legii.

Acțiunea are loc în contextul în care în ultima perioadă numărul accidentelor a crescut vertiginos la nivel național, iar polițiștii desfășoară tot felul de activități de prevenire a evenimentelor rutiere.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a făcut și el un apel la șoferi să circule cu prudență, în condițiile în care 24 de prsoane și-au pierdut viața în accidente rutiere produse în ultimele zile. El a amintit că România este pe primul loc în Europa în ceea ce privește numărul de decese în urma tragediilor de pe șosele.

Am identificat 5 principale cauze care duc la accidente rutiere – și am identificat și soluții la eliminare acestor cauze: indisciplina pietonilor, viteza, indisciplina biciciştilor, neacordarea de prioritate la trecerea a pietonilor şi neacordarea priorităţii de trecere a vehiculelor”, a spus Bode.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *