Prefectul de Botoșani, Dan Nechifor: Banii pentru nevoile botoșănenilor se pot aloca și fără criterii politice

Proiectul de hotărâre de guvern realizat de Instituția Prefectului pentru solicitarea fondurilor necesare în Botoșani, în vederea acoperirii pagubelor făcute de inundațiile din luna iunie, a fost aprobat de Guvernul Cîțu, se arată într-un comunicat de presă transmis de Instituția prefectului. Suma totală este de 8 milioane de lei, așa cum aceasta a fost centralizată în urma evaluărilor făcute în întreg județul de comisiile mixte formate din ordinul prefectului Dan Nechifor.

Specialiști din diverse instituții cu atribuții în constatarea și evaluarea pagubelor suferite de infrastructura rutieră afectată de aluviunile pluviale s-au deplasat în toate cele 29 de unități administrative pentru a verifica și a centraliza nevoile de fonduri cu ajutorul cărora să se repare ceea ce au stricat ploile. Drumuri sătești, comunale și de exploatare, străzi, șanțuri dalate, sisteme de scurgere a apei de ploaie sunt principalele obiective vizate de alocările financiare. În lista unităților administrativ-teritoriale sunt municipiul Botoșani, orașul Ștefănești și 27 de comune botoșănene, cu primari ce aparțin unor diverse formațiuni politice.

Prefectul Dan Nechifor ține să atragă atenția asupra faptului că, așa cum inundațiile nu țin cont de culoarea politică a primarilor din comune și orașe, nici măsurile de reparație nu trebuie să țină cont de criterii politice, iar prezenta alocare bugetară este o dovadă în acest sens. ”Este inacceptabil și ilegal să aloci fonduri și să repari drumuri în funcție de partidul primarului, iar această practică s-a folosit mandat după mandat la Consiliul Județean. Într-un județ în care drumurile sunt atât de proaste, este inacceptabil să procedezi astfel. Banii pentru astfel de capitole strategice în dezvoltarea județului, acolo unde nevoile botoșănenilor sunt cele mai mari, trebuie alocați pe alte considerente decât cele politice”, a declarat prefectul Dan Nechifor.

 

Guvernul a alocat peste 8 milioane de lei pentru localitățile din Botoșani afectate de inundații. Vezi cât a primit fiecare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *