Trei botoșăneni confirmați cu tulpina Delta a coronavirusului

Trei botoșăneni au fost confirmați cu tulpina Delta a coronavirusului. Potrivit șefei Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani, Monica Adăscăliței, este vorba despre trei persoane de 24, 44 și 73 de ani, din județul nostru, cărora li s-au prelevat probe, zilele trecute, iar rezultatele au ieșit pozitive. Una dintre acestea s-a întors în județul nostru din Marea Britanie.

Monica Adăscăliței susține că persoanele care nu au fost vaccinate impotriva  COVID-19 sunt cele mai expuse riscului.

Primul caz Delta a fost identificat in decembrie  2020, iar tulpina s-a raspandit rapid, devenind  in curand tulpina dominanta a virusului  atat in India, cat si in Marea Britanie.

Numărul infecțiilor cu varianta Delta a coronavirusului, descoperită inițial în India, a ajuns la 101 în România, potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Până acum, patru persoane din România, infectate cu tulpina Delta, au decedat: cele 4 persoane cu varianta Delta care au murit sunt: o femeie în vârstă de 72 de ani, din Argeș, cu condiții medicale pre-existente și nevaccinată, un bărbat în vârstă de 62 de ani, din Bacău, cu istoric de călătorie în Irlanda, având condiții medicale pre-existente și nevaccinat anti-SARS-CoV-2, un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Bacău, cu istoric de călătorie în Finlanda, având condiții medicale pre-existente și nevaccinat anti-SARS-CoV-2 și o femeie în vârstă de 90 de ani, din județul Iași, și aceasta cu condiții medicale pre-existente și nevaccinată.

VIDEO Încă doi botoșăneni suspectați că ar fi infectați cu tulpina Delta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *