O tânără din Botoșani, fost consilier local, a vrut să nască la o clinică de fițe din București, dar a regretat amarnic. „Rezerva de la spitalul Mavromati Botoșani este mult superioară celei de aici”

Foto: Facebook

O tânără din Botoșani, fost consilier local, a ținut să aducă pe lume primul său copil la o clinică de fițe din București, la care a născut și cântăreața Andreea Bălan. Andreea Buiuc a povestit, pe pagina sa de Facebook, că nu a fost totul confom așteptărilor sale, ba mai mult decât atât rezerva de la Spitalul din Botoșani este net superioară față de ce a văzut la clinica privată din Capitală.

„Am citit astăzi despre tragicul caz, de la maternitatea Botoșani, al tinerei mămici care a decedat după ce a născut. Astfel de subiecte din păcate sunt din ce în ce mai dese în România și nu numai în maternitățile de stat, ci și în cele private, doar că acolo sunt păstrate la secret. Până astăzi nu știam dacă este cazul să vorbesc despre experiența mea trăită la una dintre cele mai cunoscute clinici particulare din București. Atunci când am decis să nasc la o clinică particulară aveam convingerea că voi naște într-un mediu mult mai sigur, steril, ferit de microbii și infecțiile pe care de multe ori bebelușul îi primește cadou încă de la primele zile de la naștere. Am fost extrem de încântată când mi s-a spus că în bagajul de maternitate este suficient sa-mi pun doar câteva cosmetice dacă vreau, de restul se ocupă ei. Am plecat cu toată încrederea pentru că în această clinică faimoasei Andreea Bălan i-a fost salvată viață, am plecat cu speranța că ceea ce mai citisem și văzusem pe la mincinoasele postări ale așa ziselor „influențărițe” este măcar 60% real”, a povestit Andreea Buiuc.

Tânăra mămică susține că a avut un șoc atunci când a văzut unde va trebui să stea cu bebelușul său.

„Primul șoc pe care l-am avut a fost să constat că rezerva de la spitalul Mavromati Botoșani este mult superioară celei de aici. Aici, nu exista un aparat de aer condiționat ci un aparat antic de ventilație, care cu greu făcea față caniculei din București, temperatura în cameră ridicându-se la 28 de grade, cel puțin. Spațiul era total neîncăpător pentru 2 mămici, 2 bebeluși și asistenți sau medici pentru fiecare dintre noi. În fine… dacă asta ar fi fost singura aventură probabil nici n-aș mai fi scris acest text. Aventura a început după ce am născut și am fost adusă în această minusculă cămăruță.

Am fost așezată pe pat și conștientă fiind mi s-a spus că mi-au scris pe o coală A4 că sunt polialergică și să stau liniștită. Anestezicul încă era stapân pe corpul meu așa că eram foarte liniștită, mai ales că mă lăsasem pe mâna celor mai buni medici din București. După câteva ore simt cum durerea din abdomen începe să se prelingă în picioare și încet încet în tot corpul. O rog pe colega de salon să anunțe asistenta pentru că mie îmi era imposibil să fac vreo mișcare. Eram cam la 5 ore de la operație. Doamna asistenta îmi comunică faptul că nu-mi poate administra nici un calmant, pentru că sunt polialergică, iar pe fișa mea nu și-a pus nici un medic parafa și nici nu mi s-a prescris nimic.

Durerile deveneau din ce în ce mai insuportabile, iar eu abia mai puteam scoate un cuvânt. Am întrebat-o de ce m-au pus să-mi fac zeci de analize și consultații cu 10 zile înainte de naștere și de ce m-au pus să semnez zeci de hârtii în care am menționat că sunt alergică, dacă singura măsură este aceea de a mă lăsa să crăp la propriu de durere? Mi-a răspuns că aceasta este politica spitalului. La insistențele soțului care a cerut să vorbească cu managerul spitalului după 16 ore de chin, tortură fizică și psihică a venit un medic care a avut curajul să-mi facă un test la 2 analgezice. Să-i dea Dumnezeu sănătate! În toate aceste 12 ore mi s-a comunicat despre medicii care fuseseră în gardă până atunci că sunt în urgențe și că vor trece la un moment dat și pe la mine. În concluzie: Au știut că sunt alergică, iar când i-am întrebat ce-mi vor face mi s-a răspuns că vor găsi o soluție. Care a fost soluția? Trageți singuri concluzii”, a povestit fostul consilier local.

Totodată, Andreea spune că a făcut diabet gestațional în sarcină, iar medicul diabetolog i-a recomandat insulina cu media glicemiei de 95.

La Botoșani cunosc câțiva medici foarte buni, implicați și devotați medical, adevărați profesioniști, pentru care am toată admirația și tot respectul. În București sunt foarte mulți medici buni, cu aparatura ultra modernă care din păcate folosesc medicina doar pentru a-și atinge scopurile materiale și dacă mă întrebi astăzi unde mi-aș face un control medical cu siguranță l-aș face într-un spital de stat. Știu… nu sunt condiții… Dar de ce nu sunt? Dormim… exact cum ne așternem! Sunt convinsă că părerile sunt împărțite, dar cred că în țară noastră clinicile private sunt susținute prin faptul că nu se investește în sistemul medical de stat, astfel suntem forțați să plătim jumătate din venituri pentru o consultație”, a adăugat tânăra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *