FOTO Sute de botoșăneni au mers să-și caute serviciu la Bursa Locurilor de Muncă. În ce domeniu sunt cele mai multe joburi

Anca Aparaschivei
Anca Aparaschivei

Sute de botoșăneni au mers, marți, la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă” din municipiul Botoșani pentru a participa la Bursa Locurilor de Muncă. Nerăbdători să-și găsească un serviciu, oamenii au discutat cu angajatorii, și-au lăsat CV-urile, iar unii, mai norocoși, chiar au avut discuții concrete despre angajare.

Potrivit directorului Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Botoșani, Anca Aparaschivei, la această bursă sunt 578 de locuri de muncă vacante. Cele mai multe oferte de muncă sunt în domeniul construcțiilor.

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Botoșani susțin că această acțiune reprezintă și un prilej de informare în rândul celor aflați în căutarea unui serviciu pentru ca atunci când discută cu angajatorii să aibă în vedere anumite clauze.

Leo Kohut

„Încercăm să venim în sprijinul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, în sensul de a promova prevederile legale în domeniul relațiilor de muncă și a sănătății și securității în muncă. Am stabilit, pentru început niște clauze minimale pe care viitorii salariați trebuie să le urmărească și când spun asta mă refer la clauze privind salariul minim pe economie, la faptul că nu pot începe activitatea fără să încheie un contract individual de muncă în formă scrisă cu angajatorul, drepturile vizavi de concediul de odihnă, dreptul la salarizare, dreptul la repaus săptămânal”, a declarat directorul ITM Botoșani, Leo Kohuț.

Pentru mai multe detalii, persoanele interesate pot contacta A.J.O.F.M. Botoșani la telefon 0231536791 sau la adresa de e-mail: [email protected].

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *