Șofer din Botoșani prins băut la volan în timpul unor controale ale polițiștilor. Alți 10 conducători nu purtau centura

Un șofer de 39 de ani, din Botoșani, a fost prins băut la volan în timpul unor filtre organizate, vineri, de polițiștii rutieri. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Alți zece conducători auto au fost sancționați pentru că nu purtau centura de siguranță, iar unul nu avea documentele.

Polițiștii rutieri au desfășurat, vineri, mai multe filtre în trafic pentru depistarea șoferilor care nu folosesc centura la volan ori vorbesc la telefon în timp ce conduc. Încă de la primele zeci de minute ale acțiunii, câțiva șoferi au fost sancționați pentru că nu foloseau centura de siguranță.

„Polițiștii rutieră desfășoară, astăzi, o acțiune pentru respectarea normelor legale privind portul centurilor e siguranță, cât și folosirea telefonului mobil la volan. Această acțiune are ca scop conștientizarea atât a conducătorilor auto, cât și a pasagerilor, cu privire la importanța portului centurii de siguranță întrucât aceasta te poate salva de o accidentare gravă sau chiar de deces în cazul unui accident rutier”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Botoșani, Nicoleta Federciuc.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *