FOTO & VIDEO Ziua și avaria la rețeaua de apă care leagă orașul Flămânzi de Botoșani. Localnicii au ajuns la disperare

Ziua și avaria la rețeaua de apă care leagă orașul Flămânzi de Botoșani! Localnicii sunt pur și simplu disperați și spun că în ciuda reclamațiilor făcute către Nova Apaserv avariile sunt catalogate ca fiind „ghinion”, iar reparațiile sunt făcute de mântuială. Joi dimineață, o nouă problemă a apărut la rețeaua respectivă în același loc în care s-au mai făcut reparații de câteva ori. Oamenii au sunat la Nova Apserv imediat, dar nici joi seară nu era remediată avaria.

„În ultimele 2 săptămâni au fost 5-6 avarii la rețeaua de apa care leagă orașul flamanzi de Botoșani. Un exemplu concret este la o avarie care a fost remediata acum 2 săptămâni și care în aceasta dimineața a cedat, apa ajungând din nou pe proprietățile din jur. Una din posibilele cauze a avariilor este vechimea conductei de fier, dar și faptul ca Nova Apaserv a permis unor proprietari din jur sa aducă umplutura de pamant depusa pe proprietățile lor, ajungând ca acum magistrala de apa sa atingă adâncimi de 5-6 m, fapt ce a dus și în anii trecuți la timpi indelungati de reparații, deoarece Nova Apaserv nu detine utilaje care sa sape la asemenea adâncime. Proprietarii din zona au făcut nenumărate plângeri la Nova Apaserv, menționând ca acumularea cu apa din zona este doar cu apa din rețeaua publica, lucru care s-a dovedit adevărat când Nova Apaserv a remediat în data de 7 iulie avaria care se afla sub presupusul lac, acesta fiind acum complet desecat”, spune un localnic revoltat.

Oamenii susțin că le pare rău că s-au racordat la rețeaua publică pentru că avariile și întreruperea furnizării apei sunt la ordinea zilei.

„În urma fiecărei avarii, apa curge ore în șir murdara, punând în pericol sănătatea publica, nova apa serv neluand nicio măsură pentru a înlocui vechea conducta de fier care este foarte ruginita, apa din ea conținând particule dăunătoare. Faptul ca la fiecare avarie, apa se scurge în strada în zonă pensiunii Lebada are ca și cauza inexistenta pe unele porțiuni a șanțului de pe marginea drumului european Botoșani-Zaicesti, cât și colmatarea acestuia cu mâl și diferite reziduuri de plastic aduse de ploaie. Ca soluție la aceasta problema, autoritățile locale au rugat proprietarul unei afaceri din zona sa creeze un șanț pentru a impiedica apa sa mai ajungă pe drum, aceasta fiind de fapt doar ascunderea sub pres a faptului ca au loc nenumărate avarii la rețeaua de apa din zona”, mai spune bărbatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *