Un botoșănean a alertat poliția că mama sa a dispărut. Oamenii legii au constatat că femeia era moartă

Un bărbat, din municipiul Botoșani, care a alertat în mod nejustificat organele de poliție, pentru a reclama dispariția mamei sale, în vârstă de 81 de ani, a fost amendat de polițiști, a declarat Nicoleta Federciuc, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean.

Potrivit sursei citate, Poliția municipiului Botoșani a fost sesizată de către un bărbat din municipiul Botoșani, cu privire la faptul că mama sa – Copinschi Maria, de 81 de ani, din municipiul Botoșani, a plecat în mod voluntar de la domiciliu, în ziua de 06 iulie și nu a mai revenit.

În vederea depistării femeii, polițiștii de investigații criminale au demarat activități operative specifice în cazul dispariției de persoane, semnalmentele persoanei reclamate ca dispărută fiind comunicate inclusiv mass-media. În urma tuturor investigațiilor efectuate, polițiștii au stabilit că, în fapt, femeia este decedată din data de 30.06.2021 și respectiv înhumată, neexistând prin urmare niciun temei pentru sesizarea dispariției acesteia. Precizăm că în cauză nu există suspiciuni cu privire la cauza decesului femeii”, a spus Federciuc.

Bărbatul a fost sancționat pentru alertarea nejustificată a poliției, „în conformitate cu prevederile Legii nr.61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice”.

Alertă! O bătrână din Botoșani, dată dispărută de familie. Sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *