Și-a înjunghiat vecinul în gât. Un bărbat din Botoșani și-a aflat miercuri pedeapsa

briceag, injunghiat, stiri, botosaniUn bărbat din Botoșani a fost condamnat, miercuri, la trei ani și jumătate de închisoare pentru o tentativă de omor, după ce și-a înjunghiat un consătean. Tribunalul Botoşani a dispus condamnarea lui Vasile Leizeriuc, din comuna Răuseni, pentru „tentativă de omor”, însă hotărârea magistraților nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Suceava.

Potrivit procurorilor, pe 13 aprilie 2016, în jurul orei 19.30, pe fondul unui conflict cu Petru Leizeriuc, în timp ce se aflau pe imaşul comunal, l-a înţepat pe acesta cu un cuţit în gât. Victima a suferit leziuni pentru vindecarea cărora a necesitat 28-30 zile îngrijiri medicale şi care i-au pus viaţa în primejdie.

 

FOTO Ei sunt cei doi tineri care au murit în accidentul de la Bucecea. Mașina în care erau a fost făcută bucăți

 

 

Solutia pe scurt:

  • Condamnă pe inculpatul Leizeriuc Vasile la pedeapsa de 3 ani şi 6 luni închisoare şi 2 ani interzicerea exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b Cod penal, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor, prev. de art. 32 Cod penal rap. la art. 188 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 75 alin. 2 lit. a, art. 76 alin. 1 Cod penal. Pe timpul şi în condiţiile prev. de art. 65 alin. 1 şi 3 Cod penal interzice inculpatului exercitarea drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b Cod penal. Constată că prejudiciul cauzat părţii civile Leizeriuc Petru a fost integral reparat.
  • Obligă pe inculpat să plătească următoarele sume cu titlu de despăgubiri civile: -părţii civile Serviciul Judeţean de Ambulanţă Botoşani – 1.027,70 lei daune materiale; -părţii civile Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” – 262,94 lei daune materiale, la care se va adăuga dobânda legală; -părţii civile Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Spiridon” Iaşi – 5.880,71 lei daune materiale, la care se va adăuga dobânda legală.
  • Dispune restituirea către numitul Leizeriuc I. Vasile a bunurilor aflate în coletele nr. 2 şi nr. 3 ataşate la dosar. În baza art. 3, art. 4 alin. 1 lit. b şi art. 7 din Legea nr. 76/2008 dispune prelevarea de probe biologice de la inculpat, urmând ca acesta să fie informat că probele vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare a profilului genetic. Obligă pe inculpat să plătească statutului suma de 700 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Cu apel în 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din 7 iulie 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *