VIDEO Imagini spectaculoase de la capturarea celor doi indivizi, specializați în spargeri, care au fugit de Poliție

Imagini spectaculoase de la capturarea celor doi indivizi, specizalizați în spargeri, care se pregăteau să dea o nouă spargere la Botoșani. Polițiștii botoșăneni i-au urmărit ca-n filme pe cei doi. În colaborare cu polițiștii suceveni, aceștia au reușit să îi captureze pe cei doi tineri din județul Mehedinți, unul de 17 ani, iar celălalt de 22 de ani,  bănuiți de comiterea mai multor infracțiuni contra patrimoniului dar si cu violență atat in zona de domiciliu dar si in județul Botoșani.

„In aceasta dimineața IPJ Botosani ne-a notificat ca masina in care se aflau cei doi a forțat un baraj rutier pe raza județului vecin după ce s-a încercat oprirea lor. Au fost executate si focuri de arma insa vehiculul cu cei doi tineri nu a putut fi oprit. Existand suspiciunea ca masina s-ar putea indrepta catre jud. Suceava au fost masate forte suplimentare si echipaje in zona Dumbraveni, Salcea, Adancata. In jurul orei 11.00 masina suspecta a fost reperata de un echipaj din cadrul Biroului Rutier – Ipj Suceava pe un drum comunal din localitatea Prelipca. S-a încercat oprirea vehiculului folosindu-se semnalele acustice si luminoase insa soferul nu s-a conformat. S-a procedat la urmarirea vehiculului insa într-o intersecție din zona Verești un alt autoturism condus de un localnic nu a acordat prioritate masinii de poliție și a acroșat-o. In aceste condiții vehiculul urmărit a fost pierdut din aria vizuală insa după câțiva km, pe raza localității Verești vehiculul a fost observat de catre seful Postului de Poliție Verești, Agent sef adjunct Alexandru Nechita de 35 ani. Acesta era in timpul liber, cu masina personală, impreuna cu fiul sau de 9 ani cu care mergea la medic. Politistul avea la cunoștință caracteristicile mașinii urmărite intrucat aceasta fusese dată in consemn la nivelul întregului judet. In momentul in care a observat masina rulând in mare viteza a informat de indata telefonic atat IPJ Suceava cat si ofițerul de contact din cadrul IPJ Botoșani pentru concentrarea tuturor forțelor catre zona Verești. S-a dispus ca inclusiv elicopterul MAI – IGAV aflat pe raza județului Suceava impreuna cu polițiști din cadrul Direcției Ordine Publică – Serviciul Silvic, aflați intr-o actiune pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice, să fie direcționat in zona pentru supravegherea aeriană”, susține purtătorul de cuvânt al Poliției Suceava, cms. Ionuț Epureanu.

Șeful Postului de Poliție Verești a plecat concomitent in urmarirea vehiculului cu masina personală reușind sa păstreze contactul vizual cu vehiculul urmarit si sa informeze in permanență fortele de sprijin despre traseul deplasarii. In jurul orei 12.00 masina urmărită a parasit drumul public, fiind urmărită de seful Postului de Poliție Verești si s-a îndepărtat pe un drum de pământ catre un lan de porumb. Văzând ca drumul se inchide, cei doi au abandonat mașina și au fugit in lanul de porumb. Intre timp, in urma informarii șefului de post, celelalte forte au ajuns în zona, un echipaj din cadrul SAS IPJ Botosani reperandu-i pe cei doi in lanul de porumb. Întrucât au incercat sa fuga au fost efectuate somațiile legale și focuri de avertisment in plan vertical, ulterior fiind imobilizați si retinuti.
Cei doi au fost preluați de SIC IPJ Botosani pentru continuarea verificarilor in cadrul dosarelor penale in care sunt cercetați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *