FOTO & VIDEO Doi tineri prinși cu focuri de armă de polițiști. Au acroșat și autospeciala de poliție ca să scape

Polițiștii botoșăneni au venit cu o serie de precizări în cazul prezentat de BotosaniNews.ro cu privire la intervenția cu focuri de armă de miercuri dimineață, de pe strada Primăverii. Doi tineri de 17 și 22 de ani, ambii din județul Mehedinți sunt cecetați privind infracțiuni contra patrimoniului.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au organizat o acțiune de prindere a celor doi, având informații că acestea s-ar afla în municipiul Botoșani.

În acest context, doi tineri de 17, respectiv 22 de ani, din județul Mehedinți, au fost interceptați pe strada Primăverii, din municipiul Botoşani, însă la vederea organelor de poliție s-au sustras și au părăsit zona cu un autoturism; pentru a-şi asigura scăparea, conducătorul vehiculului a acroşat inclusiv o autospecială de poliţie.

Polițiștii botoșăneni au procedat la urmărirea autoturismului și întrucât conducătorul auto și-a continuat deplasarea, deși a fost somat să oprească, au fost executate focuri de armă, atât în plan vertical, cât și în direcția pneurilor. 

Ulterior, la nivelul IPJ Botoșani au fost declanșate operațiuni complexe în vederea depistării autoturismului și blocării acestuia în trafic, mai multe echipaje de poliție pornind în urmărirea sa”, precizează reprezentanții IPJ Botoșani.

Vehiculul respectiv și-a continuat deplasarea până în județul Suceava, unde a fost reperat de un echipaj de poliție din cadrul Poliției Municipiului Suceava, pe un drum comunal din localitatea Prelipca.

În scurt timp, în urma activităților specifice efectuate de polițiștii botoșăneni, în cooperare cu cei din cadrul IPJ Suceava, s-a reușit depistarea celor doi tineri, care, în continuare, au abandonat autoturismul în extravilanul localității Verești și au încercat să fugă.

Cei doi au fost somați să se oprească și întrucât nu s-au supus, poliţiştii au făcut uz de armamentul din dotare, efectuând focuri de avertisment în plan vertical, ulterior fiind imobilizați de forțele de ordine. Aceștia au fost conduși la sediul I.P.J. Botoșani în vederea continuării cercetărilor, urmând ca în funcție de rezultatul acestora să fie dispuse măsuri legale.

 

Operațiune fără precedent a Poliției din Botoșani! 15 echipaje în urmărirea a doi infractori periculoși. Elicopter MAI chemat în sprijin

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *