Operațiune fără precedent a Poliției din Botoșani! 15 echipaje în urmărirea a doi infractori periculoși. Elicopter MAI chemat în sprijin

O operațiune fără precedent a Poliției a avut loc, miercuri, pe raza județului Botoșani. Nu mai puțin de 15 mașini de poliție au acționat pentru prinderea a doi infractori periculoși care erau specializați în spargerea de bancomate, prin metode dintre cele mai complexe, printre care și aruncarea în aer a acestora folosind materiale explozibile.

Totul a început miercuri dimineață pe strada Primăverii când hoții pregăteau să dea o lovitură chiar în municipiul Botoșani. Cei doi, veniți din județul Mehedinți, au fost urmăriți de polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale, care au și încercat să îi prindă, făcând uz de armă.

Bărbații au urcat într-un autoturism și au fugit spre Suceava. Ajunși la Dumbrăveni, aceștia au încercat să se întoarcă spre Botoșani, însă au dat nas în na cu poliția. Pentru a scăpa de oamenii legii, infractorii au folosit drumuri agricole. Pe urmele acestora au plecat 15 echipaje de poliție, care au periat întreg malul Siretului și pe stânga și pe dreapta.

În sprijin au fost chemat un elicopter al Ministerului Afacerilor Interne, care a survolat zona pentru identificarea autoturismului dispărut.

Mașina a fost găsită într-un lan de porumb, iar infractorii periculoși, care foloseau o mașină închiriată de la Gorj, au fost capturați cu ajutorul trupelor speciale din cadrul IPJ Botoșani.

De altfel, o mașină a „mascaților” de la Serviciul de Acțiuni Speciale a și fost lovită de cei mașina cu care hoții încercau să scape. Pentru prinderea lor, a fost nevoie din nou de utilizarea armelor din dotarea polițiștilor.

 

Focuri de armă, miercuri dimineaţă, în faţa unui bar de pe strada Primăverii din Botoşani

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *