Anchetă a DSP la Spitalul Județean”Mavromati” după moartea unui pacient. Directorul DSP: Este o reclamație și la Comisia de malpraxis

Direcția de Sănătate Publică Botoșani a declanșat o anchetă la Spitalul Județean ”Mavromati”, după moartea unui pacient pe patul de spital, luna trecută. Fiul brancardierului Alecu Burciu, fost angajat al Spitalului Dorohoi, a adus acuze grave la adresa cadrelor medicale, susținind că moartea tatălui său s-a datorat modului necorespunzător în care a fost tratat de către acestea.

Direcția de Sănătate Publică s-a autosesizat în cazul pacientului de la Dorohoi, care a decedat la Spitalul Județean Mavromati. Este o anchetă în desfășurare , este o reclamație, de asemenea, la Comisia de malpraxis, care anchetează cazul. Este acel pacient care a fost trimis de la Dorohoi și operat la Botoșani și a decedat în cursul spitalizării la Spitalul Județean ”Mavromati””, a decdlarat medicul Monica Adăscăliței, directorul Direcției de Sănătate Publică, care a spus că va face public rezultatul anchetei, atunci când aceasta va fi finalizată.

Alecu Burciu avea 62 de ani și de 20 de ani lucra la spitalul Dorohoi. S-a stins din viață pe patul de spital, iar medicii au spus că a făcut „infarct intestinal”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *