Canicula loveşte iar România. Anunțul făcut de meteorologi

canicula botosaniElena Mateescu, directorul ANM a anunţat la Antena 3 prognoza pentru următoarele zile. Scăpăm de ploi, dar mai multe județe din ţară vor fi lovite de caniculă. Mâine vremea va fi într-un proces, de la o zi la alta, de încălzire semnificativă în special în partea de vest și sud vest a țării. Deja mâine vom consemna 34 de grade Celsius în sudul Olteniei.

Marți vorbim de 35 de grade pe arii extinse în partea de vest și sud-vest a țării pentru ca miercuri valori de 36-38 de grade Celsius să fie de interes până la finele săptămânii.

De miercuri valul de căldură se va intensifica, va persista, iar disconfortul termic va fi în accentuare în special în Câmpia de Vest și Câmpia Română acolo unde cu siguranță pragul de test 180 de unități va fi atins și chiar depășit, iar temperaturile resimțite vor consemna valori de peste 38 posibili 40 de grade Celsius asociate cu aport mare de umezeală în atmosferă.

În același timp, vorbim și de averse pentru că mai ales pe parcursul zilei de marți și miercuri odată cu intensificarea varului de căldură vor apărea și aversele cu caracter torențial. Vor cantități de apă mai însemnate în special în partea de est a țării.

În zonele de deal și de munte este posibil să consemnăm din nou pe secvențe scurte de timp sau prin acumulare valori mai însemnate ale precipitațiilor. În același timp sunt aşteptate descărcări electrice vijelii și izolat căderi de grindină”, a anunţat Elena Mateescu, director ANM, la Antena 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *