Cât de beat era botoșăneanul care a încercat să sufle de 6 ori în etilotest și tot nu a reușit. Polițiștii l-au reținut

Botoșăneanul care a încercat să sufle de șase ori în aparatul etilotest al Poliției și tot nu a reușit a fost reținut pentru 24 de ore de polițiști. El conducea mașina, un Chevrolet, cu o îmbibație alcoolică în sânge de 2,29 alcool pur.

La data de 9 iunie, un șofer a sunat la 112 și a anunțat că un autoturism circulă sinuos și conducătorul auto este posibil să fie sub influența băuturilor alcoolice. La ieșirea din comuna Dumbrăveni spre județul Botoșani, la circa 2 km, polițiștii au oprit autoturismul indicat la volanul căruia se afla un bărbat de 58 ani, din comuna botoșăneană Brăiești.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, Constantin Ț. a fost condus la sediul Poliției Orașului Salcea pentru a fi testat cu aparatul etilotest. Deși a suflat de mai multe ori, din cauza stării în care se afla și pentru că nu a respectat indicațiile polițistului, nu s-a putut stabili concentrația de alcool pur în aerul expirat. În aceste condiții șoferul a fost condus la Spitalul Județean Suceava unde i-au fost prelevate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Vineri, în urma completării probatoriului cu rezultatele toxicologice, s-a stabilit „că la 09.06.2021 bărbatul de 58 de ani a condus autoturismul având o îmbibație alcoolică în sânge de 2,29 alcool pur în sânge, motiv pentru care, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspect, iar la 02.07.2021, după audiere, s-a luat măsura reținerii preventive pentru 24 de ore fiind introdus în arestul I.P.J. Suceava”, susțin polițiștii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *