Slujbe cu mai mulți preoți, sâmbătă și duminică, la o biserică din municipiul Botoșani

Biserica Cuvioasa Parascheva din municipiul Botoșani va organiza, sâmbătă și duminică, o serie de acțiuni religioase și culturale, cu prilejul celui de-al doilea hram al său, pe care îl sărbătorește din 2013, cel al Sfinților români.

Biserica Ortodoxă Română sărbătorește în fiecare an în cea de-a doua duminică după Rusalii, pe Sfinții români, iar cu acest prilej, parohia Sfânta Cuvioasă Parascheva situată pe pietonalul Unirii vă invită să participați la activitățile care se vor desfășura în zilele de 3 și 4 iulie 2021, după cum urmează:

  • sâmbătă, 3 iulie, ora 18.00, slujba Vecerniei mari săvârșită în sobor, urmată de Acatistul Sfinților români;
  • duminică, 4 iulie, ora 8.00, slujba Utreniei urmată de Sfânta Liturghie.

De asemenea, va fi organizată expoziția de artă plastică „Drumul Sfinților” în cadrul parteneriatului dintre biserica Sf.Parascheva și Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf.Gheorghe” Botoșani.

Icoanele realizate de elevii Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sf.Gheorghe” Botoșani, secția Patrimoniu Cultural vor fi expuse în foișorul
bisericii alături de lucrările participanților Concursului Sfinții Închisorilor organizat de Frăția Ortodoxă „Sf. Mare Mucenic Gheorghe purtătorul de biruință” și Asociația „Scut botoșănean”. Răspunsurile la slujbele oficiate vor fi date de corul misionar condus de
domnul profesor Gheorghiță Bulboacă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *