Discursuri acide la alegerile PNL pe municipiul Botoșani. Costel Șoptică către Flutur: Ați băgat tot timpul bățul prin gard.

Liderul PNL Botoșani, Costel Șoptică, a avut un discurs acid, joi, la alegerile PNL la municipiu, la adresa fostului primar Cătălin Flutur. Șoptică a spus că Flutur ar fi câștigat alegerile detașat dacă ”acest vibe creat acum în ultima săptămână ar fi existat măcar pe jumătate la alegerile locale”. Mai mult, Șoptică a ținut să precizeze că de când Florin Cîțu și-a anunțat candidatura pentru șefia PNL, filiala Botoșani nu s-a poziționat în niciun fel, menționând totodată că el nu a fost informat de vizita premierului.

Voi, cei din municipiu, să luați cele mai bune decizii pentru PNL. Vreau să vă mulțumesc pentru efortul pe care l-ați făcut în ultimii paru ani, pentru că ați fost alături de noi, pentru că ne-am bucurat câteodată, altădată poate am plâns când am pierdut, dar am fost împreună și cel puțin eu am încercat să dau sens cuvântului echipă. Repet: echipă. Domnule Flutur, și mă adresez direct dvs acum, mi-au plăcut unele expresii din discursul dvs, mai ales cele cum ar fi maturitate: suntem maturi, luciditate: era important să fim la timp, dar trebuie să vă spun că am remarcat și eu că dacă acest vibe creat acum în ultima săptămână ar fi existat măcar pe jumătate la alegerile locale, ați fi fost primar detașat Nu știu dacă eu aș fi câștigat la județ, pentru că județul în Botoșani, fără o alianță pe partea dreaptă, este foarte greu de câștigat. Am fost acuzat că nu am vrut să fac alianțe. Am discutat cu liderii celorlalte partide de dreapta, cu USR până în ultimul moment, până când aceștia au dat mâna cu PSD și și-au pus candidat. Acesta este adevărul. Trebuie să mai stabilesc un adevăr. Noi, filiala județeană a PNL, de când și-a anunțat candidatura și domnul Cîțu, nu ne-am poziționat nici într-un fel: nici cu domnul Cîțu, nici cu domnul Orban.  Domnul Orban poate veni și a venit la Botoșani când își dorește, domnul Cîțu, înțeleg domnule prefect, dvs știți că vine, eu nu știu. Ca atare, nici nu știu cu cine se va întâlni mâine (nr. vineri), dar din ce înțeleg, nu cu organizația PNL, și spun asta pentru că trebuie să știți și dvs domnule prefect, Botoșani are 78 de UAT-uri, nu doar 28. Este adevărat, cei 28 sunt primarii noștri care sunt singurii câștigători. În rest, noi am pierdut, eu am pierdut”, a spus Șoptică.

Liderul PNL Botoșani l-a atacat și pe Cristian Achiței, despre care a spus că a pierdut cei mai mulți primari pe zona sa.

Sunt indignat de modul cum ați terminat, domnule Flutur, discursul, Exact dvs vorbiți de PDL și PNL, de aceea suntem în situația asta, de aceea eu prin toate eforturile pe care le-am făcut am pierdut, pentru că dvs ați băgat tot timpul bățul prin gard. Ați candidat  pe semnătura mea”, a mai spus Șoptică, care a cerut la un moment dat să iasă din sală cei ”în stare de ebrietate”, făcând aici referire la un membru de partid.

Vă rog frumos ca cei care sunt în stare de ebrietate să părăsească sala. Suntem oameni serioși, suntem la un moment al restartului. Da, trebuie să ne asumăm și cele bune și cele rele. (…) Să fim onești și cinstiți cu noi însine, găsiți și căutați omul cel mai bun din cei trei”, a concluzionat Șoptică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *