Inspectorul general al IȘJ Botoșani, despre cazul profesoarei care ar fi agresat mai mulți copii într-o excursie: Acuzațiile sunt destul de grave. O fetiță a avut atac de panică și a făcut pe ea

Inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean, Daniel Botezatu, a cerut conducerii Colegiului Național ”Mihai Eminescu” o anchetă în cazul elevilor agresați de profesoară, în excursia de la Brașov. Botezatu susține că a primit la Inspectoratul Școlar trei sesizări din partea părinților cu privire la acest incident și că în excursie s-ar fi plecat fără acordul școlii și al Inspectoratului Școlar.

Există reclamații și am cerut conducerii școlii să verifice mai multe aspecte: dacă s-a cerut acordul unității de învățământ, dacă s-a respectat procedura referitoare la excursie și să dispună măsuri disciplinare în eventualitatea în care doamna dirigintă este vinovată. Pentru excursie, trebuia să aibă acceptul conducerii, să vină la inspectorat cu procedura operațională, respectiv anchetă epidemiologică pentru toți copii, pentru că se cere cu 24 de ore înainte de a pleca într-o tabără și era absolut obligatorie, mai ales în pandemie. Pentru că te duci și răspândești niște boli pe acolo. Trebuia să facă instructaj cu copii și ei să semneze. Părinții trebuiau să semneze și ei de luare la cunoștință, trebuia șoferul verificat dacă are licență transport persoane. La noi, la Inspectoratul Școlar nu a ajuns nimic din toate acestea. Trebuia practic un dosar. Am avut cerere de la Laurian și am aprobat”, a precizat Daniel Botezatu.

Șeful IȘJ susție că acuzațiile aduse de părinți Dianei Damean, profesoară de limba și literatura română la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din Botoșani, sunt destul de grave.

Așa cum arată acuzațiile sunt destul de grave. Eu aș fi preferat să fac un mini banchet aici, nu să mă duc cu ei, proaspăt absolvenți, cu examenul dat. Ei s-au descătușat acolo. Am înțeles că și-au cumpărat energizante. Pe de altă parte, orice ar face copiii, îi aduni, îi chemi la recepție și stai până pică pe ei de somn și îi trimiți la culcare. Am înțeles că au fost copii cu echimoze, unuia i-a curs sânge din nas, o fetiță, mi-a scris mama ei, a făcut pe ea. A avut un atac de panică și a făcut pe ea de frică”, a mai spus șeful IȘJ Botoșani.

Profesoară de la un renumit liceu din Botoșani, acuzată că ar fi bătut mai mulți copii într-o excursie de final de an

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *