Profesoară de la un renumit liceu din Botoșani, acuzată că ar fi bătut mai mulți copii într-o excursie de final de an

foto generic

O profesoară de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din Botoșani este acuzată că ar fi bătut mai mulți elevi într-o excursie organizată la sfârșit de an școlar. Profesoara, dirigintă a unei clase de a VIII-a de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, a mers pe 25 iunie într-o excursie cu absolvenții de gimnaziu, la Brașov. Cadrul didactic a mai fost însoțită, la cei 24 de elevi, de o colegă. La hotelul unde au stat cazați, copiii au început să fie gălăgioși, inclusiv pe timpul nopții, iar de aici au apărut reproșurile celorlați turiști, dar și ai reprezentanților hotelului.

În a doua noapte de cazare, profesoara a ieșit pe holul hotelului, după ce i s-a adus din nou la cunoștință de gălăgia pe care o făceau copiii, și a început să lovească în ei, susțin părinții. Ei spun că opt elevi din cei 24 ar fi fost loviți de profesoară.

Directorul Colegiului Național ”Mihai Eminescu”, Cristina Chiriac, a declarat că excursia nu a fost organizată cu ştiinţa reprezentanţilor unităţii de învăţământ și că nu are nicio reclamație în acest sens.

La finalul acestor examene voi avea o întrevedere atât cu profesoara imlicată, cât și cu părinții și elevii care au participat la această excursie. Vom discuta împreună, vom analiza ce s-a întâmplat în excursie, după care vom lua o decizie. Țin să precizez că nu am nicio reclamație înregistrată în școală referitor la acest incident. Nu este nicio reclamație din partea părinților, dar m-am autosesizat în urma unui mesaj telefonic foarte scurt al unui părinte din această clasă, în ziua de duminică dimineață. Nu a fost nici măcar apel telefonic. M-am autosesizat și, fiind în weekend, am putut să sun pe doamnele profesoare, care au însoțit acest grup la Brașov și mai vreau să spun că execursia nu este organizată de școală. Sub nicio formă, dar, cu toate acestea, voi avea discuții la finalul acestor examene naționale, pentru că suntem prinși cu toții în comisii de organizare, de desfășurare a examenului de Bacalaureat, după care vom avea discuții cu persoanele implicate în acest incident nefericit”, a precizat Cristina Chiriac.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *