Trei bărbați din Botoșani condamnați pentru furt și ultraj. Au îmbrâncit un polițist și au fugit

Trei braconieri prinşi cu barca plină de peşte furat au scăpat ieftin după ce i-au agresat pe paznicii şi poliţistul care-i luaseră la întrebări. Magistraţii Judecătoriei Hârlău i-au condamnat cu suspendare, dar sentinţa poate fi schimbată la nivelul instanţei superioare.

Gheorghe Murariu, Petru Arpinte şi Dumitru Aramă locuiesc în comunele Copalău şi Prăjeni din Botoşani. În noaptea de 31 martie spre 1 aprilie, cei trei au venit cu un Volkswagen Tiguan la marginea unei bălţi din Deleni.

Au mers cu barca pe lac, au montat plase şi au pescuit aproximativ 150 kg de novac şi caras, în valoare estimată de 5.000 de lei. Pe malul lacului erau însă aşteptaţi de paznici şi poliţie. Pentru a scăpa, l-au îmbrâncit pe poliţist şi au fugit.

Au fost reţinuţi a doua zi, fiind trimişi în judecată pentru furt calificat în circumstanţe agravante şi ultraj. Petru Arpinte a fost condamnat la 1 an şi 3 luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, ca şi la plata unei amenzi penale de 1.800 lei.

Pentru Dumitru Aramă, pedeapsa stabilită a fost de 9 luni de închisoare cu suspendare şi plata unei amenzi penale similare. Pentru Gheorghe Murariu, cazul a fost disjuns, urmând a fi judecat separat. Avocatul din oficiu al lui Murariu nu a putut lua legătura cu acesta, pentru a preciza dacă îşi recunoaşte fapta, urmând astfel să beneficieze de o sentinţă mai uşoară.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *