Școala online, cu repercusiuni asupra rezultatelor elevilor botoșăneni. Nicio medie de 10 la Evaluarea Națională; doar două note de 10 la română și 19 la matematică

Calitatea învățământului online s-a văzut anul acesta în rezultatele obținute de elevii botoșăneni. Dacă în anii anteriori au ”curs” notele de 10 la Evaluarea Națională, anul acesta note maxime au luat doar câțiva candidați. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean, în județul Botoșani nu sunt candidați cu media generală 10 (zece) înainte de contestații și doar doi elevi au reușit să ia notă maximă la Limba și literatura română. La această probă 2414 de candidați (79,30%) au obținut note peste sau egale cu 5 (cinci). Nici la matematică, unde în anii anteriori erau zeci de elevi cu note de 10, nu au fost note multe de 10. Doar 19 au obținut nota maximă, în timp ce 1781 de candidați (58,51 %) au note peste sau egale cu 5 (cinci)

Potrivit sursei citate, dintre cei 3.033 de candidați prezenți, 2055 de candidați au obținut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), rezultând o rată de 67,80 %, în ușoară creștere, comparativ cu anul trecut (67,7%).

Contestațiile pot fi depuse în cursul acestei zile (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și miercuri, 30 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice. Candidații care depun/transmit contestațiile prin mijloace electronice completează, semnează și depun/transmit tot prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi afișate în data de 4 iulie.

Absolvenţii învățământului gimnazial care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au fost în izolare/carantină sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu au putut finaliza/participa la probele de examen pot susţine aceste probe în etapa specială (5 – 12 iulie). Dacă aceștia au participat la una sau mai multe probe de examen, dar nu au putut finaliza examenul, probele desfășurate în perioada 22 – 25 iunie 2021 le sunt recunoscute”, se mai arată în informarea IȘJ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *