Postul Sfinţilor Petru şi Pavel 2021. Ce nu ai voie să faci în postul care începe pe 22 iunie

Postul Sfinţilor Petru şi Pavel 2021 începe pe 22 iunie şi se încheie pe 28 iunie, fiind cel mai scurt post de peste an, dar şi cel mai permisiv din punct de vedere al alimentelor care pot fi consumate. Patru zile din sapte, cât durează Postul Sfinţilor Petru şi Pavel, este dezlegare la peşte: 22 iunie, 24 iunie, 26 şi 27 iunie.

Sărbătoarea Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel este pe 29 iunie 2021. Această sărbătoare are loc în fiecare an la aceeaşi dată.

Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel se mai numeşte şi “Postul de vară”. Postul reprezintă perioada în care trebuie să facem mai multe fapte bune, concomitent cu rugăciunea. În post trebuie să renunţăm la răutate, egoism şi indiferenţă în detrimentul iubirii, al faptelor bune şi al credinţei. Postul se ţine în amintirea Sfinţilor Petru şi Pavel, care au avut un rol important în răspândirea credinţei creştine şi a mărturisirii lui Hristos.

În Postul Sfinţilor Petru şi Pavel nu se fac nunți, botezuri și cumetrii. În Postul Sfinţilor Petru şi Pavel, biserica spune că nu se cântă și nu se dansează. În Postul Sfinţilor Petru şi Pavel nu se consumă carne, ouă, lapte, brânză și nici alte derivate din acestea. În Postul Sfinţilor Petru şi Pavel nu se bea alcool și nu se fumează. Nu se mănâncă pește în Postul Sfinţilor Petru şi Pavel, dacă nu este zi cu dezlegare la peşte. În Postul Sfinţilor Petru şi Pavel, creștinii trebuie să se roage mai mult. În Postul Sfinţilor Petru şi Pavel este interzisă împreunarea dintre femeie și bărbat.

Sfântul Petru este considerat patronul agriculturii şi răspunde de starea recoltelor, patronează căldura şi ploaia şi pedepseşte cu tunete şi grindină pe cei ce-l nesocotesc.

O altă superstiţie spune că atunci când Sfântul Petru plesneşte din bici, sar din acesta scântei care, odată căzute pe pământ, se transformă în licurici.

O altă legendă populară spune că atunci când oamenii se îndepărtează de credinţă, Sânpetru cheamă balaurii şi începe să pornească grindina asupra acestora, mărunţind-o, ca să nu-i pună pe oameni în mare pericol.

Postul lui Sânpetru, spre deosebire de Postul Paştelui, Postul Crăciunului şi Postul Sf. Mării, are număr variabil de zile. Cei care cred în superstiţii spun că sărbătoarea este anunţată de apariţia licuricilor, amuţitul cucului şi alte semne cosmice.

Sursa: WOWbiz.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com