Un bărbat din Botoșani a intrat în curtea vecinului său și l-a înjunghiat. Cum a fost pedepsit!

Un bărbat din Botoșani care a intrat în curtea unui vecin și l-a înjunghiat în gât a fost condamnat, marți, la șase ani de la săvârșirea faptei. Ioan Daniel Șurubaru, din comuna Albeşti, a primit o pedeapsă de cinci ani și jumătate de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de  „tentativă de omor”.

Pentru că mai avea o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare, el va sta în Penitenciar șase ani și jumătate. Sentința nu este definitivă, ea fiind pronunțată în primă instanță de magistrații de la Tribunalul Botoșani.

Pe 7 ianuarie 2014, pe fondul unui conflict spontan, botoșăneanul a pătruns fără drept în curtea unui consătean, unde l-a lovit pe vecinul său cu un cuţit în zona gâtului, a feţei şi a braţului, cauzându-i leziuni pentru vindecarea cărora a necesitat 13-14 zile de îngrijiri medicale.

Solutia pe scurt: Condamnă pe inculpatul Şurubaru Ioan-Daniel la pedeapsa de 5 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor, prev. de art. 20 Cod penal 1969 rap. la art. 174 alin. 1, 2 Cod penal 1969 cu aplicarea art. 5 Cod penal şi art. 396 alin. 10 Cod procedură penală. În baza art. 15 alin. 2 din Legea nr. 187/2012 rap. la art. 83 Cod penal 1969 revocă suspendarea condiţionată a executării pedepsei de 1 an închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 1479 din 21 iunie 2013 a Judecătoriei Botoşani, pedeapsă pe care o adiţionează la cea stabilită prin prezenta, inculpatul având de executat pedeapsa principală de 6 ani şi 6 luni închisoare.

Obligă pe inculpat să plătească următoarele sume cu titlu de despăgubiri civile: -părţii civile Serviciul Judeţean de Ambulanţă Botoşani 310.30 lei (daune materiale), -părţii civile Babii Constantin, suma 45.000 lei (daune morale). Obligă pe inculpat să plătească părţii civile Babii Constantin suma de 5.000 lei cheltuieli judiciare. În baza art. 112 lit. b Cod penal dispune confiscarea cuţitului folosit la săvârşirea faptei, ataşat la dosar în coletul nr. 1/08.10.2019. În baza art. 3, art. 4 alin. 1 lit. b şi art. 7 din Legea nr. 76/2008 dispune prelevarea de probe biologice de la inculpat, urmând ca acesta să fie informat că probele vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare a profilului genetic. Obligă pe inculpat să plătească statului suma de 7.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată astăzi, 15 iunie 2021.  

 

FOTO Fost preot judecat la Botoșani după ce a încercat să pună mâna pe apartamentul unei bătrâne. Individul s-a dat și avocat ca să-i iasă planul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *