FOTO Fost preot judecat la Botoșani după ce a încercat să pună mâna pe apartamentul unei bătrâne. Individul s-a dat și avocat ca să-i iasă planul

Foto: Ziarul de Iasi

Un fost preot din Iași a fost trimis în judecată de procurorii din Dorohoi după ce a încercat să pună mâna pe apartamentul unei bătrâne. Prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Dorohoi, Nicoleta Arpinte, ne-a confirmat că bărbatul este judecat pentru tentativă de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi şantaj.

În 2018 însă, Petrică Florea a cunoscut-o pe bătrâna din Dorohoi și a făcut toate demersurile ca să încerce să pună mâna pe apartamentul acesteia.  Florea ar fi întocmit în fals un antecontract prin care bătrâna îi vindea apartamentul contra sumei de 230.000 de lei. În realitate, femeia nu a văzut niciun ban. Florea ar fi falsificat şi semnăturile a două femei, care apar ca martore că el ar fi dat suma respectivă de bani.

De fapt, apartamentul fusese deja vândut de bătrână unui nepot, cu clauză de întreţinere, iar fostul preot s-a dat drept avocat și a încercat să îl determine pe acesta să renunțe la apartament.

Mai mult, după moartea bătrânei, a încercat să îl împiedice pe nepotul femeii să se ocupe de înmormântare, sperând să poată arăta, astfel, că nepotul nu s-a îngrijit de femeie și nu s-a ocupat nici de cele creștinești la moartea ei. Circul pe care bărbatul l-a făcut la moartea femeii le-a atras atenția polițiștilor, care au demarat o anchetă, iar toate nelegiuirile fostului preot au ieșit la iveală.

Surse din cadrul anchetei ne-au declarat că fostul preot a recurs și la amenințări atât la adresa polițiștilor, cât și a procurorilor care se ocupă de caz. O decizie în acest dosar urmează a fi luată de Judecătoria Dorohoi.

A sechestrat un consilier local și l-a forțat să pozeze în ipostaze erotice

Petrică Florea este un fost preot din Iași implicat în mai multe scandaluri inclusiv în județul vecin. În urmă cu 17 ani, a candidat la primăria comunei Costești, din partea PNL, deşi Sinodul Bisericii Ortodoxe Române interzisese feţelor bisericeşti implicarea în politică, iar doi ani mai târziu a difuzat în biserică înregistrări cu un consilier local în ipostaze cu caracter pornografic, ca să-l determine să demisioneze. Culmea, el ar fi determinat o fată de 17 ani să îl convingă pe consilierul local să meargă cu ea și să îl dezbrace astfel încât să îl poată fotografia în ipostaze indecente. Așa a ajuns Petrică Florea să fie caterisit.

În 2006, fostul preot a fost trimis în judecată pentru şantaj, acuzat fiind că a sechestrat un consilier local, în vârstă de 74 de ani, forţându-l să apară în ipostaze erotice cu o minoră de 17 ani. Consilierul a fost dus într-un apartament și a fost obligat de trei bărbaţi mascaţi să se dezbrace şi să pozeze în diverse poziţii cu fata. Ulterior, preotul a arătat enoriaşilor, în timpul slujbei, fotografii scoase de pe înregistrare, iar pentru fapta sa a fost condamnat la 3 ani de închisoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *