Sens giratoriu amenajat pe drumul Botoșani- Târgu Frumos. Constructor: Ne-am aprovizionat cu aproximativ 167.000 de tone de materiale de balastieră și de carieră

Șase baze au fost amenajate pentru lucrările la drumul Botoșani- Târgu Frumos, respectiv la Bălușeni, Flămânzi, Frumușica, Deleni, Balș și Cotnari. Reprezentantul Antreprizei de Construcții Drumuri și Autostrăzi, Bogdan Ciocan, prezent, sâmbătă, la întâlnirea cu președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a declarat că pe anumite sectoare drumul va fi lărgit de la șapte la nouă metri, tronsonul cu dale betonate va fi refăcut în totalitate, iar la ieșirea din Târgu Frumos spre Botoșani va fi realizat un sens giratoriu.

„Ne-am aprovizionat cu aproximativ 167.000 de tone de materiale de balastieră și de carieră, au fost emise autorizațiile pentru organizările de șantier, stații de betoane și de asfalt și s-au obținut și avizele de la Poliție pentru implementarea restricțiilor de circulație”, a precizat Ciocan.

Referitor la DN 28B – Botoșani – Târgu Frumos și DN 29D – Botoșani – Ștefănești, șeful CNAIR Iași, Dănuț Pilă a declarat că s-au dat ordinele de începere a lucrărilor, sunt firme cu experiență care și-au adjudecat lucrările, au utilaje, astfel încât nu există nicio problemă pentru care lucrările să nu se desfășoare ca la carte.

„Pot să vă precizez că atenția noastră precum și a conducerii companiei este foarte mult îndreptată către județul Botoșani pentru a elimina acel aspect că, din punct de vedere al infrastructurii rutiere, este undeva mai la coada județelor”, a spus Pilă.

Totodată, directorul CNAIR dă asigurări că urmează o „mobilizare deosebită” în ceea ce privește lucrările la cele două drumuri importante din județul Botoșani și a primit promisiunea constructorilor că vor finaliza cele două lucrări înainte de termen.

VIDEO Constructorii de la drumurile naționale din Botoșani se plâng că sunt nevoiți să aducă balast de la Suceava și Neamț. „Omorâm efectiv mașinile și drumurile”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *